Je zoekopdracht sluit het best aan met deze pagina. Niet het geval? Ga dan terug naar de zoekresultaten.

Bandschuurmachine onderdelen en accessoires

Kies het merk van jouw bandschuurmachine

Anderen bekeken ook deze vergelijkbare apparaten:

De bandschuurmachine, voor het zwaardere afschuur werk

Veel mensen hebben wel een regulier schuurapparaat (desnoods de kleine, handige Mouse-achtige modellen) in huis, maar een bandschuurmachine, dat is het échte werk. Deze schuurmachine werkt niet met een simpel schuurpapier-vlak, maar met een hele schuurpapier-band die met kracht en hoge snelheid rond wordt gedraaid. Hiermee haal jij vlug en grondig elke verflaag, oneffenheid of ruwe splinterlaag weg. De bandschuurmachine wordt meestal gebruikt voor deuren, planken of balken. Doordat dit schuurapparaat een laag zwaartepunt heeft is deze eenvoudiger te besturen en stabieler in gebruik, waardoor bij het schuren minder hobbelvorming plaatsvindt. Wie regelmatig serieuzer schuurwerk te plegen heeft, bezit dus een bandschuurmachine en zal er waarschijnlijk goed voor zorgen!

Schuurband, stofzak en andere bandschuurmachine onderdelen

De belangrijkste onderdelen van een goed én veilig functionerende bandschuurmachine zijn de schuurband (uiteraard), waarmee daadwerkelijk het oppervlak afgeschuurd wordt, en de stofafzuiging (meestal met stofzak, soms met een stofkast). Bij gebruik mag de stofzak maar voor maximaal 1/3 gevuld zijn, anders kan door de krachtige slijpwerking van de schuurband mogelijk brandgevaar ontstaan. Bij dit apparaat dien je ook altijd veiligheidshandschoenen en een veiligheidsbril te dragen. Daarnaast kan het zijn dat jouw schuurmachine met een schuurmessenset werkt, of een veilige standaard (arm) gebruikt zodat je er ook een stationaire bandschuurmachine van kunt maken. Al deze onderdelen, waarvan niet het minst de schuurband, zijn in onze webshop (na) te bestellen als er iets versleten is. Zeker de schuurband dient je vanzelfsprekend regelmatig te vervangen voor het beste schuureffect!

Welk bandschuurapparaat heb ik?

Als je zeker wil weten of het onderdeel of accessoire wel past bij jouw specifieke bandschuurmachine, moet je eerst even op het merk van jouw schuurapparaat klikken. Dan zal het assortiment al verkleind worden naar de beschikbare accessoires en onderdelen die we kunnen aanbieden bij dat merk. Daarna kun je nog het typenummer selecteren. Dit typenummer vind je doorgaans op een klein plaatje op jouw bandschuurmachine.

Snel en veilig online bestellen

Fiyo levert al sinds 1978 onderdelen en accessoires voor reparatie, onderhoud en gebruikstoepassingen van jouw toestellen in en rond het huis. We pakken jouw onderdelen met zorg in en versturen deze waar je het maar wil ontvangen. Je kunt veilig met vrijwel alle gangbare elektronische betaalmiddelen afrekenen, zoals Paypal en iDeal. En vind je niet het onderdeel of accessoire dat je zoekt? We hebben een team van productexperts klaar zitten om jouw eventuele vragen te beantwoorden of te zoeken naar dat lastig te vinden product, dat we vaak via onze vele leveranciers nog speciaal voor je kunnen nabestellen. Stel ons gewoon een vraag en we zoeken het voor je uit!

Fiyo, de online onderdelenwinkel

Fiyo is er voor jou. In 1978 begonnen wij als fysieke onderdelenwinkel in Helmond. Dag in dag uit hielpen wij klanten het juiste product voor hun apparaat te vinden. En dat is eigenlijk nooit veranderd.
Sinds 2017 gaan wij als Fiyo door het leven en hebben wij als missie om jou - met behulp van onze producten - de nodige tijd en geld te besparen. Hoe dan? Heel simpel: door jouw apparaat juist te onderhouden, onderdelen op tijd te vervangen en de mogelijkheden van je apparaat uit te breiden bespaar je jezelf een dure reparatie of de aanschaf van een nieuw apparaat.
Wij geloven dat jij - zelfs wanneer je 2 linkerhanden hebt- samen met ons alles uit jouw apparaat kan halen. Met Fiyo you’ve got it!