Adviseur Trump: "Spionage via de magnetron!"

Bron: Krapuul.nl

Absoluut een mooi gevalletje 'alternative facts': Kellyanne Conway, de adviseur en woordvoerdster van de Amerikaanse president Donald Trump, noemde zonder blikken en blozen magnetrons als voorbeeld van apparaten waarvia de campagne van Trump bespioneerd werd. Minstens een opgetrokken wenkbrauw waardig, met alle magnetische golven die het apparaat genereert, maar vooral een bron van spot voor veel Twitteraars.

'Magnetron verandert in een camera'

In een prachtig staaltje science fiction vertelde ze tijdens een interview bij haar thuis dat er op allerlei manieren gespioneerd kan worden in de huidige tijd. Hoewel daar best iets in zit, noemde ze doodleuk het voorbeeld van een 'magnetron die in een camera verandert'.

Bron van spot op internet

Hoewel ze later beweerde dat haar woorden 'uit context zijn geplaatst', laten de vele fragmenten die te horen zijn bij de diverse bronnen weinig aan de verbeelding over. Zacht gezegd wordt het complotdenken van haar verhaal hiermee ietwat op losse schroeven gezet, en dat zijn veel plaaggeesten op internet niet ontgaan. Met name op Twitter leidde de uitspraak tot een feestje van spot. Zo staken mensen nieuwsgierig hun hoofd in de magnetron om een selfie te maken, 'ontdekten' sommigen de spioneer-knop op hun toestel, en besloten anderen om nooit meer hun magnetron te gebruiken zonder eerst hun make-up in orde te brengen.

Voor de mensen die twijfelen: er zijn (nog) geen magnetrons op de markt die magisch ineens in een spioneercamera kunnen veranderen. De CIA kijkt dus niet mee wat u eet.

  • Maak de vieze combi-magnetron weer schoon met groene zeep en ammonia
  • Kees van der Staaij ontvangt Valentijns-stofzuiger!