Spul of Prul? Sobro, de supersalontafel

Gemakzucht dient de mens, wordt wel eens gezegd, maar misschien is het soms wat overdreven. Voor onze gloednieuwe rubriek Spul of Prul presenteren we u: de Sobro - salontafel van de toekomst? Oordeel zelf of dit apparaat handig is of stom.

Probleem: de koelkast is zo ver weg

Dan is er net wat spannends op TV, of je zit net zo lekker, of het gesprek is te leuk. Er is altijd wel zo'n situatie te bedenken waarin de koelkast eigenlijk een beetje te ver weg is. Soms sta je dan toch maar op om een koud drankje te halen, of soms stel je het nog even uit. Het zou toch wel handig zijn om zo'n koelkastje gewoon bij de hand te hebben bij het TV-kijken, denkt vast iedereen wel eens een keer. Dat hadden de makers van de Sobro alvast door!
Sobro: woonkamertafel met ingebouwde koelkast

Salontafel met koelkast, speakers, opladers...

Dus dat was alvast het eerste dat de Sobro moest hebben: een ingebouwd koelkastje voor lekkere frisse drankjes. Dus werd één van de drie opberglades een speciaal koelkast-vak. Het werkt als een soort minibar zoals je die ook wel eens in een hotelkamer aantreft, dus meer als een stevige elektrische koelbox dan als een volledige koelkast. Maar dat is natuurlijk helemaal niet belangrijk: je hoeft niet naar de koelkast te lopen voor je frisdrankje of je biertje! So, bro... biertje? Wij volgen ergens het idee wel.

En als je dan toch bezig bent, dan rust je zo'n salontafel meteen met allemaal andere handige snufjes uit natuurlijk. Even mobiel of laptop opladen via USB? Kan gewoon hoor. En natuurlijk steek je er een paar bluetooth-speakers in die je via touchscreen kunt bedienen. Om meteen maar even helemaal de blits te maken met je hi-tech koffietafeltje. Én, je zou het bijna vergeten, toch ook nog een fraai vormgegeven woonkamermeubeltje dat je interieur een modern tintje geeft. Met een speciale glasplaat erop waar geen lelijke ringen op komen, dus onderzetters zijn niet nodig. Voor de sfeer zit er ook nog superdeluxe LED-verlichting ingebouwd bovendien. En als de start-up vlot gaat doen ze er nog een dongle in waarmee je ook met je smart-TV connectie kunt maken. Wacht, dat is dus woonkamertafel, koelkast, oplader, sound system, afstandbediening, en verlichting in één? Vooruit: dat is niet slecht.

En wat moet dat kosten?

De Sobro is nog in een opstartfase, dus via de start-up website Indiegogo wordt de realisatie tot stand gebracht. Daar kun je hem 'voorbestellen', bij de eerste productie heb je deze hypermoderne salontafel dan voor ongeveer een derde van de uiteindelijke marktprijs. Dat is nog steeds niet spotgoedkoop echter: hij kost bij voorbestellen een goede 460 euro. Daarna komt hij echter op de markt voor ongeveer 1400 euro, dus je kunt er nu nog flink op besparen als je echt zit te springen om deze woonkamerkoelkasttafel.

Spul - of prul?

Roept u maar wat u ervan vindt: is de Sobro een ideale uitvinding die perfect zou staan in uw woonkamer, of is het stom en geldverspilling? We horen graag jullie reacties!