"Wist je dat..." Woensdag!

Elke woensdag vind u hier een leuk weetje over uw apparaten in en om het huis. Om uw familie, vrienden en collega's mee te verbazen. Vandaag: Wist u dat... de hogedrukreiniger oorspronkelijk ontwikkeld is voor de US Army?

Kärcher en de US Army

Alfred Kärcher ontwikkelde in 1950 de eerste modellen hogedrukreiniger voor de US Army. Aanvankelijk waren vooral stoomreinigers populair, maar de reinigingskracht bij écht diep vuil liet het nodige te wensen over. En oorlogsmateriaal wil nu eenmaal best wel eens een beetje vuil worden. De echte vernieuwing zat hem in de introductie van een krachtige waterpomp: met koud of warm water reinigen als je er ook nog flink wat power achter kunt zetten, heeft meer effect. Kärcher - ja, van het bedrijf met dezelfde naam - zag potentie voor de consumentenmarkt en lanceerde de eerste Europese hogedrukreiniger, de Kärcher DS 350. Hoewel de markt voor hogedrukreinigers inmiddels veel hoogwaardige concurrentie kent, blijft Kärcher nog altijd tussen de marktleiders en is het een household name gebleven.

Kärcher hogedrukreiniger op bijzondere plaatsen

Als u met dit weetje toch al verwondering loskrijgt, kunt u eventueel vermelden op welke bijzondere plaatsen de hogedrukreiniger van Kärcher nog steeds trouwe dienst doet:

  • Statue of Liberty: Het cadeautje van Frankrijk aan Amerika staat natuurlijk dagelijks flink in de tocht en het vocht, dus ook daar kwam een Kärcher goed van pas;
  • London Eye: Het iconische reuzenrad in Londen is in 2013, voor de eerste keer sinds de plaatsing in 2000, grondig van boven tot beneden gereinigd;
  • Euromast: Al bijna 60 jaar staat deze eye catcher in Rotterdam en in 2010, om haar 50-jarig jubileum te vieren, werd deze statige dame helemaal schoongespoten;
  • Space Needle: De 184 meter hoge toren die goeddeels de skyline van Seattle bepaalt, glanst ook sinds enkele jaren weer trots, dankzij acht weken aan nachtelijke reiniging (om de dagelijkse bezoekersstromen te ontzien);
  • Cristo Redentor: Het wereldberoemde Jezus-beeld in Rio de Janeiro is nu al twee keer volledig propergespoten door Kärcher apparatuur;
  • Bernini's colonnades bij het Vaticaan: De meeste toeristen die zich daar staan te vergapen, weten waarschijnlijk niet dat Kärcher hogedrukreinigers daar grondig te werk zijn gegaan;
  • Mount Rushmore: Jazeker, de wereldberoemde presidentiële portretten op Mount Rushmore hielden sinds 2005 hun frisse uitstraling met de stralen van een Kärcher hogedrukreiniger!

En het filmpje was van lage kwaliteit, maar stond onze eigen Prinses Beatrix nu tijdens de actie NL Doet ook niet met een Kärcher hogedrukreiniger in haar handen?

Er zijn nog veel meer beroemde monumenten waar Kärcher grondig en zorgvuldig haar krachtige reiniging op heeft losgelaten. Het bedrijf haalt hier niet alleen positieve media-aandacht mee maar verbindt zich ook bewust aan duurzame ondersteuning en behoud van deze historische belangrijke plaatsen. Benieuwd waar Kärcher nog meer is geweest? Zie hier het overzicht!

Leuke monumenten quiz

Om extra te benadrukken hoezeer Kärcher haar band met 's werelds beroemdste monumenten en andere constructies koestert, staat er een quiz op hun site. Ze kiezen er 15 willekeurige uit en jij moet klikken waar je dit monument vindt. Wedden dat je ze lang niet allemaal wist?

  • "Wist je dat..." Woensdag!
  • "Wist je dat..." Woensdag!
  • "Wist je dat..." Woensdag!