Spul of Prul? Gem saus roermachine

Gemakzucht dient de mens, wordt wel eens gezegd, maar misschien is het soms wat overdreven. Voor onze gloednieuwe rubriek Spul of Prul presenteren we u: de Gem - uw derde hand in de keuken? Oordeel zelf of dit apparaat handig is of stom.

Roerend goed

Probleem: zoveel pannen op het vuur en dan moet je de hele tijd in die saus blijven roeren terwijl je nog vanalles anders moet doen. Had je maar een derde hand!
Of je bent een echte home made soep aan het bereiden, maar het vervelendste deel van het koken is aangebroken: roeren, roeren, roeren. En die soep moet wel een tijdje voor hij klaar is. Kon iemand anders dat maar even doen voor je!

Dan grijp je natuurlijk naar de Gem Sauce Blender, een soort rechtopstaande automatische roerlepel. Op drie pootjes schaatst hij behendig over de bodem van je pan en roert je saus, je soep of elk ander roerbaar gerecht. Met een simpel knopje gaat hij aan en roert hij onvermoeibaar je gerecht terwijl jij je aandacht op iets anders kan richten. De siliconen voetjes krassen niet op de bodem maar zorgen wel dat alles optimaal geroerd wordt. Je eten brandt of koekt niet aan, en alles wordt gelijkmatig geroerd.

3 standen, 4 batterijen

De Gem werkt op 4 AA batterijtjes en kan tot 4 uur non-stop roeren op de laagste setting. Hij heeft 3 snelheden - bij een hogere roersnelheid gaan de batterijen sneller op. Volgens de fabrikant roert hij soep, saus, vleesjus, dipsaus, roomgerechten, zelfs bonensaus. Hij is simpel af te spoelen en eenvoudig in gebruik. De batterijen worden er niet standaard bij geleverd in de meeste webshops waar we gekeken hebben.

En wat moet dat kosten?

Het is nog niet eens zo'n belachelijk duur dingetje. We hebben het al gevonden voor € 17,49 en dat was zonder heel hard zoeken, dus waarschijnlijk is hij vast ergens nog goedkoper. Een keertje een afhaalmaaltijd bestellen is al snel duurder. Maar de batterijen blijven natuurlijk wel een dingetje: goede batterijen zijn niet goedkoop. En ach, na de robotstofzuiger en de robotmaaier is deze 'robotgarde' eigenlijk erg zacht geprijsd.

Youtube videootje

Spul - of prul?

Roept u maar wat u ervan vindt: is de Gem een ideale uitvinding die nu ineens onmisbaar is in uw keuken, of is het stom en geldverspilling? We horen graag jullie reacties!