Spul of Prul? De Handpresso

Gemakzucht dient de mens, wordt wel eens gezegd, maar misschien is het soms wat overdreven. Voor onze gloednieuwe rubriek Spul of Prul presenteren we u: de Handpresso - espresso in uw rugzak? Oordeel zelf of dit apparaat handig is of stom.

Espresso onderweg

Het probleem: je bent ergens onderweg of op een andere plaats (langs het voetbalveld, in een wachtkamer, op het treinperron, op de camping) en man, wat heb je toch ineens zin in een lekker bakje espresso. Maar nergens in de directe omgeving een apparaat te bekennen dat het voor je kan maken. Wat nu? Gelukkig zit in je koffer, je rugzak, je handtas, dat superhandige apparaatje: de Handpresso. Gebruikt geen stroom, neemt weinig plek in en brouwt je koffie in een handomdraai. Ideaal!

Ja, ja, gaat dat zomaar?

Nee, natuurlijk gaat dat niet zomaar. In het reservoir in het handvat moet je heet water doen, dus dat moet je wel eventjes ergens vandaan toveren (daarom had je ook een thermoskan vol heet water meegenomen in diezelfde tas natuurlijk). En de koffie komt er ook niet magisch uitgetoverd, daarom heb je die koffiepads (of dat potje gemalen koffie) ook bij je. En je moet even pompen tot de meter 16 bar aangeeft. En als je de koffie tapt, moet je hem eerst aanklikken, en als je het genoeg espresso vindt, ook weer uitklikken. Maar verder gaat het eigenlijk best wel zomaar. Een kopje koffie uit de losse pols!

Kun je een videootje tonen?

Kan-ie nog meer?

De Handpresso bestaat al in veel verschillende variaties, maar in principe doet hij steeds hetzelfde: hij pompt (heet) water door gemalen koffie heen. Je hebt modellen voor in de auto, voor bij het bergbeklimmen, voor in het wild, noem maar op. Elk van die modelletjes heeft natuurlijk weer iets speciaals dat de andere modellen niet kunnen, dus in dat opzicht kan hij wel meer, ja. Maar het is een grappig apparaatje voor wat luxe op survivaltocht, of voor in de eerder genoemde file.

En wat moet dat kosten?

Ja, daar moet je niet van schrikken: dit fietspompje met padhouder kost al snel honderd euro of meer, afhankelijk van welk modelletje je wil. Dus je moet wel erg van koffie houden of heel erg de blits willen maken met je Handpresso om tot deze aanschaf over te gaan. Er zijn voor de échte wilddrinker hele setjes verkrijgbaar, er zijn draagtasjes en speciale kopjes, thermosflessen en koffiepad-bakjes, je kunt als je wil best wat geld achterlaten in de speciale webshop. Ook genoeg geschenkvarianten én bussen gemalen koffie zijn er verkrijgbaar, dus je bent wel ineens op één adres klaar.

Spul - of prul?

Roept u maar wat u ervan vindt: is de Handpresso een ideale uitvinding die nu onmisbaar is in je campingbagage, of is het stom en geldverspilling? We horen graag jullie reacties!

  • Spul of Prul? Sobro, de supersalontafel