Consumentenbond test: beste hogedrukreiniger

Deze maand verscheen bij de Consumentenbond het testrapport voor de beste hogedrukreiniger. Er werden 22 populaire hogedrukreinigers getest van de populaire merken Kärcher, Nilfisk, Eurom en Bosch. In de top 10 springen Kärcher en Nilfisk er met kop en schouders bovenuit.

Prestaties, gemak, maar ook handleiding

Consumentenbond nam daarbij een bijzondere set eigenschappen onder de loep. Voor de hand liggend werd getest op reinigingsprestaties en gebruiksgemak, werd daarnaast nog gekeken naar de gemiddelde levensduur en natuurlijk de prijs (voor de ultieme prijs/kwaliteits-verhouding). Maar ook de handleiding en het geluid van elk apparaat kreeg een rapportcijfer. Daarnaast werd er gekeken naar de veelzijdigheid: op niet elk model hogedrukreiniger kan bijvoorbeeld een terrasreiniger aangesloten worden, en ook niet elk apparaat blinkt uit op het gebied van overige beschikbare accessoires. Het volledige advies is gratis te lezen op de Consumentenbond website, althans, met een gratis abonnement voor maximaal 2 maanden.

Kärcher grote winnaar

De fabrikant die als overduidelijke winnaar uit de bus komt, is Kärcher. De Duitse topproducent vind je met maar liefst zeven modellen terug in de top 10, en vult de volledige top 3 in. De rest van de top 10 wordt gevuld door Nilfisk, die ook duidelijk kwalitatief erg aardig uit de test komt. Bosch en Eurom vallen beiden buiten de top-10: Eurom staat met de Force 1800 (rapportcijfer 7,5) op plek 11 en pas op positie 17 tref je de Bosch AQT 40-13 met een rapportcijfer van 6,7. Daarnaast biedt Consumentenbond nog informatie van merken waar geen eigen test mee is gedaan maar wel wat consumenteninformatie van bekend is, van de merken Hitachi, Powerplus, Einhell, , Makita en Kränzle.

De hele top-10

 1. Kärcher K4 Premium Full Control Home (8,4)
 2. Kärcher K5 Premium Full Control Plus (8,4)
 3. Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home (8,4)
 4. Kärcher K4 Premium Full Control (8,3)
 5. Nilfisk E 150.1-10 H PAD X-tra (8,3)
 6. Kärcher K5 Full Control Home (8,2)
 7. Nilfisk E 150.1-10 H X-Tra (8,1)
 8. Kärcher K4 Full Control Home (7,9)
 9. Kärcher K4 Full Control (7,7)
 10. Nilfisk C 130.2-8 PAD (7,6)
 • Consumenten geven meer uit aan tuin
 • Consument wil steeds betere koffie
 • Consumentenbond: 'Apparaat huren schrikbarend duur'