Spul of Prul? AEG Confortlift®

Gemakzucht dient de mens, wordt wel eens gezegd, maar misschien is het soms wat overdreven. Voor onze gloednieuwe rubriek Spul of Prul presenteren we u: de AEG Confortlift® - nieuwe industriestandaard voor de vaatwasser? Oordeel zelf of dit apparaat handig is of stom.

Probleem: Bukken voor de onderste korf

Er zijn bepaalde mensen die tegen de vaatwasser zijn, maar in veel huishoudens is het een erg gewaardeerd apparaat. Het wast kalmpjes je vaat schoon terwijl u TV kijkt of lekker onder de dekens ligt te ronken. Maar waar de bovenste korf (en optioneel, het bestekschuifje bijvoorbeeld bovenin) nog makkelijk te vullen en te legen zijn zonder al te veel de rug te krommen, geldt dat natuurlijk niet voor de onderste korf. U weet wel: die met al die borden, het bestekbakje, al die dingen die je niet zo makkelijk ineens pakt. Dus zo blijf je toch bukken voor je alles ingeladen hebt, en daarna weer voor je alles in de kast hebt liggen. Sommige mensen vinden dit een groot genoeg probleem dat ze enkel het bovenste deel vullen en dus de vaatwasser maar voor de helft gebruiken. En de vaatwasser 'weet' dat natuurlijk niet, dus die wast gewoon zijn volledige inhoud. Waterverspilling en volledig zonde dus!

AEG heeft de oplossing

AEG denkt het nu opgelost te hebben, met een onderkorf die 'naar boven' uitrolt. Met een paar slimme mechanische armen wordt de onderkorf naar het niveau van de bovenkorf uitgetild, zodat alle borden, pannen en andere zaken die men meestal onderin de vaatwasser doet, nu ineens een stuk dichter richting aanrechthoogte zijn. Dat is makkelijk in- en uitruimen!

Laat dat eens in een videootje zien dan?

En wat moet dat kosten?

Ja, gebruiksgemak komt met een prijskaartje, en zeker als je iets op de markt brengt dat andere fabrikanten nog niet hebben. Daardoor kost een AEG vaatwasser met dit systeem al snel bijna het dubbele, dus denk er maar gerust een eurootje of 500 bij. (Wat kost een fysotherapeut in ons huidige zorgstelsel met eigen risico ook alweer?) Anderzijds, dit nieuwigheidje zal wel in prijs gaan zakken de komende jaren, en waarschijnlijk ontwikkelen de concurrenten ook zo hun eigen varianten als blijkt dat de consument dit toch erg graag heeft.

Spul - of prul?

Roept u maar wat u ervan vindt: is de AEG Confortlift® een ideale toevoeging aan de vaatwasser, of is het stom en geldverspilling? We horen graag jullie reacties!