SodaStream... bier?

Vandaag, op Koningsdag, zal er vermoedelijk geen tekort aan bier zijn, maar we wijden er toch een berichtje aan. De thuistap is allang geen raar apparaatje meer, en in recente jaren is het steeds populairder geworden ook zelf thuis bier te brouwen. Maar wat als dat je allemaal toch net te lang duurt? Geen probleem, zeggen ze bij SodaStream, de makers van het bekende apparaat waarmee je met water en een flesje siroop je eigen frisdrank kunt maken. Met ongeveer hetzelfde principe kun je nu aan de slag met de Beer Bar!

Bier in een handomdraai

Het zal elke bierbrouwer, professioneel of hobbymatig, als een gruwel klinken: water mixen met bierconcentraat en er dan gas doorheen jagen, et voilà, je hebt bier. Toch is dat precies wat de SodaStream Beer Bar beweert te kunnen. Het wordt geleverd met een bierconcentraat genaamd Blondie, waarmee ongeveer 3 liter bier gebrouwen kan worden.

Insta-bier, gatverdamme!

Veel bierliefhebbers lieten zich ronduit negatief uit over de Beer Bar, zonder maar één slokje geproefd te hebben. Gewoon het idee degouteerde ze al volledig. Vanzelfsprekend is dit insta-bier niet te vergelijken met echt bier, dat met zorg en aandacht gebrouwen is en toch langer gerijpt heeft dan een paar luttele seconden. Maar het lichte 'biertje', met 4,5% alcohol en een hop-achtig aroma, verovert toch gestaag de markt in Duitsland, Zwitserland en inmiddels al Italië. Onbekend is of en wanneer ook de Nederlandse markt de Beer Bar mag verwachten. Proost!

  • Paris Hilton redt de planeet
  • Spul of Prul? De Handpresso