Spul of Prul? De Wally Broom

Gemakzucht dient de mens, wordt wel eens gezegd, maar misschien is het soms wat overdreven. Voor onze rubriek Spul of Prul presenteren we u: de Wally Broom, een kruising tussen een veger en blik, en een trekker. Oordeel zelf of dit dingetje nu ineens niet meer mag ontbreken in uw schoonmaakspullen-voorraad of dat het de stomste uitvinding ooit is.

Probleem: Te nat voor veger, te veel voor doekje

Jahaa, daar liggen de cornflakes of het bekertje yoghurt, op de keukenvloer. Hatseflats. U kunt uzelf wel schoppen dat u niet beter oplette, maar er zit niets anders op dan de boel nu op te ruimen. Veger en blik zijn geen optie, met die kleffe smurrie wordt het enkel een grotere smeerboel. De stofzuiger zou misschién nog raad weten, maar het is waarschijnlijk niet het beste idee. Als de natte zooi in de borstel, stang of ergens binnenin blijft plakken, krijg je schimmels, stank, bah! Dan maar de doekjes. En die heeft u er flink wat nodig, want er is goed gemorst. Dit zijn geen twee, drie druppeltjes die je met één veeg wegkrijgt. Was er nu toch maar een veger en blik die dit wél aankon...

Die is er dus. De Wally Broom is een blik met rubberen richel, en een veger die tegelijkertijd ook vloertrekker is. Dat klinkt ingewikkeld allemaal, maar het valt reuze mee. De veger heeft een soort draaikop, waarmee de borstelkant rap en handig verwisseld wordt voor een rubberen rand, waarmee u eenvoudig de hele vlek zo het 'blik' intrekt. Even afspoelen onder de kraan en terug in het kastje, klaar. "Waar is Wally?" heeft ineens een nieuwe betekenis!

Wacht even, nog een keer. Hoe werkt dat dan?

Hoe werkt de Wally Broom

Dat ziet er wel heel erg simpel uit eigenlijk. Werkt het ook?

Als je de bewegende beelden ziet bij de webshops waar Wally te vinden is, zou je denken van wel. Kijk zelf maar even het verschil, links of rechts.

Wally in actie

Maar goed, beelden kunnen zoveel tonen natuurlijk. Wel valt het op dat, ondanks dat het ding vrij nieuw op de markt is, er eigenlijk geen negatieve reacties op te vinden zijn. Mensen die er een hebben roemen hem om gebruiksgemak, de robuustheid van het plastic, en roepen zelfs niet meer zonder te kunnen.

En wat moet dat kosten?

Voor het aanbod van WallyBroom op Amazon en Ebay geldt dat ze niet naar Nederland willen versturen, dus dat is wat lastig te zeggen. Maar het ding kost in feite maar een euro of twintig, dus wie interesse heeft kan het wellicht via via laten opsturen. Of contacteer het bedrijf rechtstreeks, wie weet hebben ze nog niet eens aan Nederlandse klanten gedacht!

Spul - of prul?

Roept u maar wat u ervan vindt: is de WallyBroom een onmisbaar hulpje in de schoonmaak, of is het stom en geldverspilling? We horen graag jullie reacties!

  • Spul of prul? De duurste stofzuiger ter wereld
  • Spul of Prul? De Cora Ball, tegen microvezels
  • Maak de vieze combi-magnetron weer schoon met groene zeep en ammonia