Nieuwe iRobot Roomba robotstofzuigers krijgen wifi

Het is niet heel erg nieuw, een iRobot Roomba met wifi-functionaliteit, maar tot dusver was dat alleen beschikbaar bij de allerhoogste prijsklasse, de zogenoemde 900-serie. Inmiddels heeft de stofzuigerproducent aangekondigd dat twee nieuwe modellen in de lagere prijsklasse, de Roomba 690 en de 890, ook over wifi zullen beschikken. Voor Amerikaanse eigenaren van deze robotzuigertjes betekent dit ook integratie met Amazon Alexa.

iRobot Roomba 690 robotstofzuiger

De iRobot Roomba 690 robotzuiger is de opvolger van de populaire en relatief zacht geprijsde Roomba 650 robotstofzuiger. De robotstofzuiger was tot dusver te bedienen via de HOME app op een Android toestel of een iOS systeem, maar dat kan dus binnenkort met die app ook via de wifi-verbinding. Er kan een schoonmaakschema ingesteld worden tot zeven dagen per week, er kan een schoonmaakstatus mee geraadpleegd worden, en de app biedt nog wat tips en direct contact met de klantenservice van iRobot. Met de startprijs van 375 USD is de robotstofzuiger een ideaal apparaatje voor bescheiden huishoudbutgetten. Hij glijdt moeiteloos onder bijna alle meubels door, ontwijkt obstakels, en heeft hetzelfde 3-Stage Cleaning System als de duurdere 800- en 900-reeksen, waardoor ook tapijten, vloerbedekkingen en harde vloeren grondig schoongemaakt worden. Deze robotstofzuiger komt op de internationale markt beschikbaar in het tweede kwartaal van 2017.

iRobot Roomba 890 robotstofzuiger

De iRobot Roomba 890 is dan weer de ideale robotstofzuiger voor huishoudens met harige huisdieren. Hij is uitgerust met zogenoemde Tangle-Free Extractors, een soort stevige rubberen 'pootjes' waarmee hij vuil en haar van de meeste oppervlakken oppakt en zo voorkomt dat de stofzuigborstel in de robotstofzuiger helemaal verwikkeld raakt met haren. Dit vermindert de onderhoudsbehoefte aan de borstel. Hij heeft een nieuwe motor die tot vijf keer krachtiger lucht zuigt en een flinke set sensoren om nog optimaler door uw huishouden te navigeren. Beide apparaten keren terug naar hun oplader nadat ze hun schoonmaakronde afgerond hebben.

Amazon Alexa

Het is jammer dat Amazon Alexa op dit moment enkel nog in Amerika echt goed werkt, want daarmee kun je rechtstreeks vragen dat de Roomba robot aan de slag gaat, simpelweg door te vragen: "Alexa, open Roomba", dus met een stemcommando. Helaas is dit enkel in het Engels en werkt het alleen in de USA.

  • Consumentenbond bekijkt robotmaaiers
  • Albert Heijn test: boodschappenlijst via koelkastmagneet
  • Nederland spendeert nu al 1 miljard 'smart' in 2017