Whirlpool lanceert bierbrouwmachine via crowdfunding

Bron: Fiyo.be

U kent ongetwijfeld Whirlpool van de kwalitatieve huishoudelijke apparaten, waaronder wasmachines, vaatwassers, koelkasten en magnetronovens. Maar nu stapt deze Amerikaanse apparatenfabrikant ook op de biermarkt! Het heeft een fermenteerapparaat op de markt gebracht dat de brouwtijd van de thuisbrouwer fors verminderd: van vier weken naar zeven dagen, beweert de fabrikant. Het apparaat is gelanceerd via een crowdfunding-actie op Indiegogo.

Whirlpool Vessi™ Fermentor

De Vessi™ Fermentor beweert bier te maken in 7 dagen 'zonder benodigde expertise' en is uitgerust met veel snufjes waar de hobbybrouwer blij van wordt. Strikt genomen is het natuurlijk geen bierbrouw-apparaat maar een fermenteermachine en dispenser, dus verricht het in feite al het werk ná het bier brouwen. Doordat het hele proces onder constante druk plaatsvindt ontsnapt er geen koolstofgas, hitte- en koelsystemen begeleiden het proces intensief, en vrijwel alle gebruikelijke vervuilingsrisico's zijn uitgesloten. Het idee voor de Vessi komt van medewerkers van Whirlpool zelf, die de nodige ervaring in hun privé-leven hadden op het gebied van semiprofessioneel bierbrouwen.

Het concept werd uitgekozen bij een interne verkiezing voor beste idee in 2015 en in 2016 werd met zorg een prototype ontwikkeld. Datzelfde jaar werden er al 200 eerste exemplaren van geproduceerd en verzonden, met positieve reacties. Er zijn ook speciale accessoires ontwikkeld, zoals een handige bottling-systeem dat direct vanuit de Vessi de flesjes vult.

Via een grote crowdsourcing-campagne op de bekende website Indiegogo werd een investeringsbedrag bijeengeschaard om een grootscheepsere productie mogelijk te maken, en dit leverde ruim 220% van het streefbedrag op ($269.105,-). Sponsors van dit project konden onder andere een luxe bierbrouw-werktafel winnen als ze anderen refereerden, een exclusief T-shirt, of zelfs een gratis exemplaar van de bierbrouwmachine.

Alleen in Amerika

Voordat u enthousiast uw bankrekening checkt: de Vessi™ Fermentor is voor het moment enkel in de USA verkrijgbaar, mede vanwege de 110V voeding. Maar wie weet ziet Whirlpool hierdoor ook kansen voor liefhebbers van bierbrouwen in Europa en staat er binnenkort een prachtige bierbrouwmachine in uw schuur of keuken te snorren. Proost!

  • SodaStream... bier?
  • Spul of Prul? Sobro, de supersalontafel