Clear Coffee: Koffie zonder je tanden te verkleuren

Ahhh, zeker op maandagochtend is de koffie onze beste vriend. Maar ja, het kan uw tanden zo verkleuren. Althans, dat moet het idee zijn geweest achter CLRCFF oftewel Clear Coffee. Deze flesjes bevatten, zo schijnt het, echte koffie, maar dan volledig transparant.

CLRCFF

Het klinkt raar maar is echt waar: koffie dat er gewoon uitziet als een onschuldig flesje water. De bereidingswijze is geheim, maar als je koffiebonen niet roostert krijg je normaal gezien ook een transparante vloeistof. Echter staat op de site duidelijk vermeld dat er gebrande Arabica koffiebonen in verwerkt zitten en geen zoetstoffen of andere toegevoegde producten. Met andere woorden, het zou best wel eens kunnen dat u deze 'koffie' kunt drinken zonder dat het uw tanden kleurt. Een mooi alternatief voor alle espressomachines, koffiezetapparaten en senseo's?

David Nagy, de Slovaakse ondernemer achter het merk, introduceerde het enkele jaren terug op de markt, en het neemt sindsdien gretig aftrek bij de meer gezondheidsbewuste consument. Ook yoga-liefhebbers lopen weg met de transparante koffie. Er zitten, zo beweert het etiket, geen kunstmatige conserveermiddelen in (en duidelijk al zeker geen kleurstoffen) dus dat het omarmd wordt als een goed alternatief voor het traditionele mainstream bakkie pleur, is niet heel bizar te noemen.

Clear Coffee met veganistische melk

Variant met havermelk

Niet alle CLRCFF is clear echter: voor de mensen die graag een wolkje melk in hun koffie hebben, bestaat er ook een spierwitte variant. Deze bevat - we dachten niet dat we ooit het woord 'vanzelfsprekend' zouden gebruiken, maar de tijden veranderen immers - geen lactose of niet-veganistische producten, maar havermelk. Inderdaad, melk gemaakt van haver dus. Als we de foto bekijken zijn we nog niet onmiddellijk overtuigd.

Ideaal voor mixdrankjes

Bijzonder is dat het niet alleen bij de hippe bewuste consument in de koffiezaakjes een populair product is, maar ook in clubs en cafés in omloop begint te raken. Het is door de transparantie van de vloeistof een grappig 'geheim ingredient', althans, zo prijzen diverse horecaleveranciers het aan. Een onzichtbaar kopje koffie in je mix, zogezegd. Met wat zoeken zijn er al een paar mixrecepten te vinden waarbij CLRCFF een ingrediënt is.

Nog niet in Nederland

Het is nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar wat niet is, zal vast wel komen. Het transparante koffie'tje is al verkrijgbaar in nabije landen als de UK, dus vroeg of laat sluit een Nederlandse importeur een deal en is CLRCFF misschien wel de nieuwe hit in ons land. Wat denkt u: zou u het hippe flesje uw vertrouwde bakkie troost laten vervangen?

  • SodaStream... bier?
  • Overzichtje Italiaanse koffiesoorten
  • Goed nieuws: niks mis met zes tot tien kopjes koffie
  • Spul of Prul? De Handpresso
  • Consument wil steeds betere koffie