Mama is boos! ... de magnetron aan het reinigen

Elk jaar opnieuw vieren we Moederdag, en elk jaar... vergeten genoeg van ons dat Moederdag eraan kwam. Ondanks alle reclames en krantenberichten en die rode cirkel op de kalender: oeps! Geen nood, u kunt het goed maken door achteraf aan te komen zetten met Angry Mama. Moeder zal er de humor van in zien én het helpt haar een handje!

Angry Mama

Mama is vaak niet boos, maar soms wel verdrietig, behalve als u Moederdag vergeten bent. Kom, die éne dag in het jaar dat u waardering kunt tonen voor wat uw moeder allemaal voor u doet! En dat geldt natuurlijk ook voor de moeder van uw kinderen: zo af en toe is het erg prettig als u laat merken dat u heus wel ziet hoe zorgzaam en hardwerkend ze de kroost en het huishouden koestert.

U wilt vast ook wel helpen, maar ja: Nederlandse mannen waren lui in het huishouden, toch? En de vorige man die de stofzuiger wel wou pakken, kreeg flink wat spot over zich heen. Liever koopt u iets waar ze in het huishouden mee geholpen is, maar ja, een vaatwasser is prijzig en ook een robotstofzuiger is niet goedkoop.

Magnetron oven schoonmaken

Heeft u er wel eens bij stilgestaan wat een monsterklus het schoonmaken van een combi-oven of magnetron is, zeker als die vaak gebruikt wordt? Alle ingebakken vetvlekken, spetters, aangekoekt vuil - bah. Het zou u sieren om dat voor haar te doen, maar als dat teveel werk is, kan de Angry Mama simpel in de magnetron het vuil losweken zodat schoonmaken in een handomdraai gedaan is. Je haalt het hoofdje los, vult het plastic lijf met azijn, water en citroensap, plaatst het hoofd terug en laat Mama een minuut of zeven op de hoogste stand stomen. Het verhitte mengsel dringt diep in de vlekken door en maakt ze los genoeg dat ze daarna eenvoudiger weg te vegen zijn.

Als u er nog een clever briefje bij steekt 'niet boos zijn', tovert u vast weer die lach op haar lippen - de echte lach van een moeder vol liefde.

Toch zelf schoonmaken?

Natuurlijk, u kunt er voor kiezen om niet met een plastic prulletje aan te komen zetten en aan te bieden zelf de mouwen op te stropen. Al is de Angry Mama lang herbruikbaar en zou u voor dezelfde toegevoegde waarde langdurig aan dit vieze klusje vast zitten. Maar het is superlief dat u het wil doen! Fiyo.nl heeft wat handige tips voor u.

  • Allereerst: deze schoonmaaktruc werkt ongeveer hetzelfde als Angry Mama en maakt uw lief aangeboden karweitje al een stuk makkelijker. Want waarom zou u het zichzelf moeilijk maken?
  • Moet de oven ook schoon? We hebben hier stap voor stap een handig schoonmaakplan voor u uiteengezet.
  • Zijn de vlekken té hardnekkig? Hier leest u de ultieme tip om een combi-magnetronoven zo schoon mogelijk te krijgen.

Veel succes en... aan alle moeders een heerlijke Moederdag gewenst!

  • Magnetron kookboek: Vergeet dat glas water
  • Adviseur Trump: "Spionage via de magnetron!"
  • Maak de vieze combi-magnetron weer schoon met groene zeep en ammonia