Spul of Prul? Dash Omelette Maker

Gemakzucht dient de mens, wordt wel eens gezegd, maar misschien is het soms wat overdreven. Voor onze rubriek Spul of Prul presenteren we u: de Dash Omelette Maker, een soort toaster voor gebakken eieren.

Probleem: Trek in omelet, maar het is zo'n gedoe

Iedereen kan een ei bakken, zegt men wel eens, maar daar wordt natuurlijk niet bij gezegd of iedereen het even goed kan. Zo kunnen we ons prima voorstellen dat er liefhebbers van omeletten zijn die echter geen keukenhelden zijn in het bereiden ervan. Wat ingrediënten choppen lukt nog wel, alles samen doen in de pan met een paar getikte eitjes erbij misschien ook wel, maar een beetje lekker doorbakken zonder aankoeken en zonder slecht gebakken stukken ei, dat is niet iedereen gegeven.

Voor die mensen is er nu de Dash Omelette Maker, een soort tosti-ijzer om ei in te bakken. Met twee elegante anti-aanbaklagen waar u zo het ei en de andere ingrediënten in kwijt kunt, de welbekende 'flip'-techniek die we van tosti- en wafelijzers kennen, en een makkelijk opbergbaar en klein ontwerp. Omelet in een handomdraai, zogezegd!

Meer dan alleen omeletten

Ze zijn natuurlijk ook niet stom, de makers van dit apparaatje: als het alleen voor een omelet te maken is, zou het een beetje een decadente aanschaf zijn. Wat volgt er dan nog: een apparaat voor burgers, een voor schnitzels, een voor gebakken aardappeltjes, nog een voor pannekoeken - bouw de keukenkast maar vol! Daarom melden ze al meteen dat u er ook andere leuke kleine gerechten in kunt bakken. De Omelette Maker is voor meer dan alleen omeletten gemaakt, kortom.

Nu is dat ook logisch: zo te zien is het in feite eenzelfde techniek als een tosti-ijzer maar met andere bakvorm. Twee anti-aanbaklaagjes waar met 700 W eerst goed voorverwarmd wordt, en die naderhand makkelijk te reinigen zijn. En omdat dat een mooi diep rond bakje is, tweezijdig, kunt u daar natuurlijk prima flexibel andere dingen in bakken. Keertje omdraaien zodat de zwaartekracht ook wat van het werk kan doen en smullen maar.

Wacht even, nog een keer. Laat dat eens zien in een videootje?

En wat moet dat kosten?

Amazon lijkt de enige te zijn die het verkoopt, en het wordt ons niet volledig duidelijk of het buiten Amerika verstuurd wordt of te verkrijgen is. Op Amazon was het ding eerst net iets meer dan 18 dollar maar inmiddels al bijna 30 euro. Dat is ook niet raar: zo te zien zijn er nog maar 12 van verkrijgbaar. Als u er dus een wil, moet u misschien wel heel snel zijn.

Spul - of prul?

Roept u maar wat u ervan vindt: is de Dash Omelette Maker een wonder van keukentechniek, of is het stom en geldverspilling? We horen graag jullie reacties!

  • Spul of Prul? De Handpresso
  • Spul of Prul? Gem saus roermachine
  • Spul of Prul? Sobro, de supersalontafel