Mode meets huishoudelijk: samenwerking Dolce&Gabbana en Smeg

Bron: SMEG

Halverwege afgelopen maand combineerden het huishoudelijke electronica-merk Smeg, bekend om haar modieuze stijl en vormgeving, voor de tweede maal de krachten met het modemerk Dolce&Gabbana. Op #DGSicilyismyLove, een exclusief feest als onderdeel van de Milano Design Week, werd een spectaculaire lijn (peperdure) huishoudelijke apparaten onthuld. Alles uniek versierd met een specifieke ode aan Sicilië, waar Domenico Dolce en Stefano Gabbana hun zielen aan verknocht hebben.

Made in Italy

Bij Zuid-Italië ligt het voor de hand om te denken aan unieke pracht en verrukkelijk eten, en dat heeft de beide topmerken geïnspireerd om opnieuw de handen ineen te slaan. Een fascinerende lijn kleine huishoudelijke apparaten uitgevoerd in ongewone materialen en unieke decoratieve patronen zag op deze wereldpremière het licht. Van koffiezetapparaat tot broodrooster, van blender tot allerlei soorten juicers, versierd met goudkleurige citroenen, knalrode kersen en driehoekige of andersvormige traditionele motieven.

De apparaten hadden veel bekijks en stelden de vraag of keukenapparaten ook als kunst aangeschaft konden worden. Met volle teugen werd er genoten van de kleurenpracht en inspirerende, stijlvolle vormgeving die Smeg apparaten zo typeert. In 2016 combineerden D&C ook al hun expertise met de gekenmerkte stijl van Smeg, toen een lijn unieke, handbeschilderde koelkasten onthuld werd. De samenwerking beviel goed en heeft geleid tot dit spectaculaire vervolg.

Wat vindt u van deze ontwerpen?