Spul of Prul? EyeVac, het zuigende stofblik

Gemakzucht dient de mens, wordt wel eens gezegd, maar misschien is het soms wat overdreven. Voor onze rubriek Spul of Prul presenteren we u: de EyeVac, een soort kruising tussen een stofzuiger en een veegblik.

Probleem: altijd zo'n gedoe met veger en blik

Zeker voor wie de rug niet zo supersoepel meer is, zal dit herkenbaar zijn: met veger en blik bukken om snel wat bijeen te vegen is iets om oprecht tegenop te zien. Nu zijn er wel vegers met langere steel (je zou ze gekscherend 'bezem' kunnen noemen...) maar zo'n blik blijft een beetje prutsen, zelfs als daar ook een steel aan zit. Zou het niet superhandig zijn als je het vuil gewoon ergens kunt vegen, en dan zzzoep, is het opgezogen?

Dat is vermoedelijk het idee achter EyeVac, geïnspireerd op de 'zuigbakken' in kapperszaken en andere ondernemingen waar regelmatig tussendoor even snel wat schoongeveegd moet worden. De EyeVac 'ziet' met een sensor dat er vuil voor geveegd is en slurpt het gretig naar binnen met een krachtig motortje in zijn zakloze reservoir, dat u makkelijk kunt legen. Dus u hoeft het enkel maar richting de EyeVac te vegen en die ruimt het verder op!

Dat klinkt als een heel onpraktische stofzuiger

Daar valt wat voor te zeggen, maar we weten allemaal dat we soms ook vuil laten liggen omdat de stofzuiger pakken ook zo'n klus is (afhankelijk van hoe rommelig de kast is waar hij in staat of hoeveel trappen hij opgesleept moet worden). Zeker voor mensen die wat minder mobiel ter been zijn, of mensen die liever snel met een vegertje een vlugge veeg willen plegen dan een volledige stofzuigronde doen, zou de EyeVac misschien nog wel interessant zijn. Zelf zijn we overigens ook niet direct overtuigd hoor - bij ons op het kantoor doet onze Henry prima zijn best!

Heb je een filmpje toevallig?

En wat zou dat moeten kosten?

De Home Edition is geprijsd op 109 dollar en geproduceerd in zwarte en witte kleur, maar momenteel niet bij de fabrikant zelf op voorraad. De Eye Vac Professional is wel nog gewoon te koop, ook in zwart of wit, voor 129 dollar (pakweg 115 euro).

Spul - of prul?

Roept u maar wat u ervan vindt: is de EyeVac een wonder van huishoudelijke techniek, of is het stom en geldverspilling? We horen graag jullie reacties!