Hittegolf: zet water in uw tuin!

Aangezien op dit moment de eerste hittegolf van 2017 lijkt aan te breken, raden wij van Fiyo.nl u vooral aan voorzichtig te zijn in de zon, veel in de schaduw te blijven en voldoende water te drinken. Dat laatste advies geldt natuurlijk ook voor dieren. Zet dus in uw tuin op verschillende plaatsen ook wat water voor ze klaar.

Blije hond onder tuindouche

Wist u dat u op de tuinslang of de buitenkraan ook een tuindouche kunt aansluiten? Leuk en verfrissend voor u of uw kinderen, of.. uw hond! De meeste honden zijn gek op water en je kunt ze met dit hete weer erg blij maken met een frisse douche. En ach, die natte vacht droogt zo weer op in de zon!

Bijen houden niet van kraanwater

Wetenschappers hebben ontdekt dat de bijen geen uitgesproken voorkeur hebben voor leidingwater. Het is te helder! Liever hebben ze water met een heel licht zuur erin. Een kunstmatige bijenkroeg, gevuld met leidingwater, aangezuurd met een scheutje azijn of citroensap, en warm geplaatst in de zon, is een prachtig plekje voor bijen om neer te strijken en te hydrateren. Een beetje ontkalker van uw koffiezetapparaat werkt echter ook perfect. Met het water maken ze de honing, voeden ze hun larven, en koelen ze zelfs de bijenkorf.

Ze zullen ook een voorkeur hebben voor water dat in de buurt van mest zit. Voor ons lijkt dit heel vies, maar het is wederom licht zuur en daarnaast rijk is aan mineralen en zouten. Een beetje suiker in het water is vooral fijn voor hommels en bijen die even aan willen sterken. Gebruik als drinkbak liefst een schaaltje, zeker niets dat te diep is, want ze kunnen erin verdrinken.

Geen melk voor de egel

Egeltjes zijn leuk om te zien en houden je tuin gezond door ongedierte als rupsen en slakken op te eten. Daarom zetten mensen vaak drinken in lage bakjes voor egels klaar. Geef een egel echter nooit koeienmelk. Daar kunnen ze niet tegen. Ze verteren melk slechts gedeeltelijk en krijgen maagproblemen, vaak met de dood als gevolg. Als u al melk wil klaarzetten, moet u die 1:1 verdunnen met water.

Let ook op uw vijver, als u de egels wil koesteren! Hoewel ze behoorlijk kunnen zwemmen, verdrinken veel egels in tuinvijvers met hoge randen. Leg een loopplankje in de vijver, zo dat de egel er veilig uit kan klimmen.

Uw emmertje water wordt gretig bezocht

Misschien merkt u er zelf weinig van, maar een emmertje met water in uw tuin wordt gretig en door veel dieren bezocht. Dat ontdekte toch deze man, die een filmcamera op de bodem van een emmer water plaatste. Om genietend het warme weekend mee in te gaan!

  • Help, de koffie raakt op!
  • Stroomnet van de toekomst bedient zelf vaatwasser
  • Paris Hilton redt de planeet