Gooi je defecte koffiezetapparaat niet weg

Als je ‘s avonds thuis komt na een lange werkdag wil je niets liever dan op de bank ploffen. Het liefst met een goede kop koffie en wat lekkers. Even bijkomen. Maar wat nu als jouw koffiezetapparaat er mee stopt? Voor velen van ons klinkt dit als een nachtmerrie. Geen paniek, in veel gevallen is dit met een simpel onderdeel te verhelpen. Je kunt de mogelijkheden van je machine altijd uitbreiden of repareren. Gooi je apparaat dus niet zomaar in de kliko.

Gooi je defecte koffiezetapparaat niet weg

Tijd voor verandering

Laten we met een eenvoudige aanpassing beginnen. Als het waterreservoir van je apparaat kapot is, heb je dit vaak snel door. Het lampje dat aangeeft dat het reservoir leeg is, blijft knipperen terwijl de tank vol zit met water. De meest voorkomende oorzaak: de vlotter is kapot. Een vlotter is een waterniveau indicator, die omhoog gaat als je het reservoir vult, zodat je apparaat weet dat er water in zit. Dit probleem kun je gemakkelijk oplossen door een nieuw waterreservoir te plaatsen.Om het je makkelijk te maken, hebben we hier een handig overzicht van onderdelen die simpel te vervangen zijn en de functie daarvan, zodat je problemen aan je koffiezetapparaat snel kunt herkennen.

  • Perforeert of opent de machine de capsules niet goed meer? Repareer dan de diffuser.
  • Heb je slappe koffie? Vervang dan de zetgroep. De zetgroep zorgt ervoor dat de gemalen koffie in de richting van het warme water wordt geduwd.
  • Stelt je koffiezetapparaat de juiste hoeveelheid water niet meer af? Dan heeft dit te maken met de sensor. De sensor zorgt namelijk voor de programmering van het apparaat.
  • De pomp van de koffiemachine regelt de circulatie van het hete water waarmee de koffie gebrouwen wordt. Komt er wel koffiedrab in je kopje, maar geen water? Dan heb je een nieuwe pomp nodig.
  • Komt er koude koffie uit je apparaat? Dan heb je een nieuw verwarmingselement nodig voor jouw machine.

Met Fiyo heb je het!

We willen graag voorkomen dat je de koffiemachine naar de stort brengt. Dus geeft je koffiezetapparaat een foutmelding of heb je slappe koffie? Check dan of een van de bovenstaande onderdelen vervangen moet worden. Zo plof jij ‘s avonds weer lekker op de bank met een heerlijke kop koffie. Proost!


Haal met ons het meeste uit je apparaat

Geen idee wat het modelnummer van jouw koffiezetapparaat is?
Of twijfel jij of dat ene waterreservoir wel geschikt is voor jouw machine?

Onze specialisten helpen je graag op weg.
Neem contact op via onze Facebookpagina of andere contactopties.
Met Fiyo heb je het!