De zomerschoonmaak...van de koelkast!

De koelkast is een van de belangrijkste huishoudelijke apparaten in huis. Het is constant bezig om jouw voedsel vers en bacterievrij te houden, dus we raden aan om het regelmatig schoon te maken voor optimale prestaties.

 

schone koelkast

 

Deze algemene aanbevelingen helpen je om een basis te hebben, maar je moet altijd de instructies van de fabrikant lezen met betrekking tot de watertemperatuur, het soort wasmiddel en de te gebruiken schoonmaakartikelen.

 Elke dag moeten we controleren of er iets is gemorst om het zo snel mogelijk op te ruimen voordat het aan oppervlakken blijft plakken en ander voedsel bereikt. Het is ook belangrijk om de producten die we hebben en de staat waarin ze zich bevinden in de gaten te houden.

Een keer per week wordt aanbevolen om het stof van het oppervlak van de koelkast te verwijderen, met een schone microvezeldoek van boven naar beneden, en vergeet de handvatten niet, je zult waarschijnlijk wat vlekken en of residu op ze vinden.

Grondige reiniging

We raden aan om jouw koelkast eens in de 3 maanden grondig schoon te maken, hoe vaak kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid opgehoopt vuil.

Controleer voordat je begint of je jouw koelkast moet loskoppelen om hem schoon te maken of dat hij een ander energiebeheersysteem heeft.

Stap 1

Leeg jouw koelkast, de ideale omstandigheden om deze reiniging uit te voeren is als je koelkast weinig voedsel bevat, anders kun je een draagbare koeler gebruiken voor delicaat voedsel dat constant moet worden gekoeld, zoals vlees.

Stap 2

Verwijder voorzichtig de glasplaten en de groentelades laat ze voor het schoonmaken staan tot ze op kamertemperatuur zijn gekomen om barsten te voorkomen.

Stap 3

Voeg een mild, verdund reinigingsmiddel rechtstreeks toe aan een vochtige doek, spuit niet rechtstreeks in de koelkast.

Reinig de binnenkant van de koelkast vanaf de bovenkant om druipen op reeds schone oppervlakken te voorkomen. Spoel af met een vochtige doek en dep droog met een schone handdoek. Voor resten of vlekken die moeilijk te verwijderen zijn, kun je een kleine hoeveelheid zuiveringszout + water + een mild reinigingsmiddel aanbrengen, 15 minuten laten inwerken om het oppervlak zachter te maken en vervolgens met een doek verwijderen.

Stap 4

Breng een met water verdund reinigingsmiddel aan op de verwijderbare planken en bakken en laat ze ongeveer 5 minuten intrekken. Reinig de oppervlakken met een doek of een niet-schurende spons en spoel ze vervolgens af met veel water om het wasmiddel te verwijderen, droog ze grondig af en zet ze terug in de koelkast. Pas op! Plaats geen planken of bakken in de vaatwasser.

Stap 5

Plaats het voedsel terug in de koelkast, als het verpakte producten zijn, kun je ze met een doek schoonmaken voordat je ze weer op de schaal legt.

Stap 6

De rubberen pakkingen kunnen sinds de laatste reiniging opgehoopt residu bevatten, veeg ze af met dezelfde doek met verdund reinigingsmiddel en droog ze vervolgens af met een absorberende handdoek. Controleer of de rubbers correct zijn geplaatst, zodat ze de deur afsluiten en er geen energie verloren gaat.

Stap 7

Stofzuig de koelkast radiator, deze stap is erg belangrijk en moet zorgvuldig gedaan worden, dus je moet de instructies van de fabrikant volgen!

Koppel de koelkast los en verplaats hem voorzichtig en langzaam van de muur. Als jouw koelkast de radiatoren aan de achterkant van de koelkast heeft, gebruik dan het borstelhulpstuk om de radiatoren te stofzuigen. Zet de koelkast terug als je klaar bent en sluit hem weer aan.

En dat is alles! ... Niets beter dan een schone koelkast om de smaken van de zomer op te vangen!

Fridge food

Als je meer informatie wilt over deze en andere onderwerpen met betrekking tot elektrische apparaten, kun je onze blog bekijken en ons ook volgen op sociale media. Bij Fiyo hebben we een breed assortiment aan onderhoudsproducten om je apparatuur in perfecte staat te houden en veel reserveonderdelen voor het geval je zelf een reparatie wilt uitvoeren.