Je apparaat schoonmaken met natuurlijke producten

Er zijn veel redenen om natuurlijke producten te gebruiken bij het schoonmaken van je apparaten in huis. Denk hierbij aan de duurzaamheid, het gemak, je gezondheid, minimalisme, enz. Wat de reden ook is, er wordt steeds meer gebruik gemaakt van natuurlijke producten die je waarschijnlijk gewoon in je voorraadkast of keuken hebt staan.

Je apparaat schoonmaken met natuurlijke producten

 

Gebruik citroen om de magnetron schoon te maken

Voor het verwijderen van vet in je magnetron, zijn citrusvruchten uitstekende schoonmaakmiddelen. Voor dit schoonmaak recept heb je een glazen kan, water en een citroen nodig.  Giet een kopje water in de glazen kan, snijdt vervolgens ⅔ van de citroen en voeg deze toe bij het water. Gebruik de resterende ⅓ van de citroen door deze te persen in de glazen kan.

Verwarm het mengsel op hoog vermogen in de magnetron voor 3 minuten.  Laat het vervolgens een paar minuten staan zodat de binnenkant van de magnetron vochtig wordt en verwijder dan voorzichtig de glazen kan. Je hoeft nu enkel nog de binnenkant schoon te maken met een zachte doek of een krasvrije spons.

 

Een grill schoonmaken met koffie? 

Ja, je leest het goed, met koffie! De zuurgraad van de koffie is je beste vriend bij het schoonmaken van een grill vol vet. Zet eerst een volle pot koffie , vervolgens plaats je de grill in een bak waar je deze plat in neer kunt leggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je wasbak. Giet de koffie over de grill en laat deze minimaal een uur erin weken. Wanneer het uur om is haal je de grill uit de bak en spoel je deze af met warm water.  Tada! Je grill is nu schoon.

 

Roestvrij staal; alcohol voor het schoonmaken en olijfolie voor de glans

Pure alcohol is uitstekend te gebruiken om roestvrij staal te desinfecteren, een fijne bijkomstigheid is dat eventuele watervlekken verdwijnen. Gebruik een microvezel handdoek geweekt in alcohol voor het schoonmaken van het roestvrij staal van koelkastdeuren, waterkokers, ovens, afzuigkappen, en ga zo maar door!

Naast het feit dat olijfolie een uitstekende voedingsmiddel is, kan het je roestvrijstalen apparaten ook als nieuw laten blinken. Het enige wat je hoeft te doen is een paar druppels olijfolie op een watje aan te brengen en deze voorzichtig over de roestvrijstalen oppervlakte te halen en voila! 

 

Geen vlekken meer op je strijkijzer!

Mocht je strijkijzer vlekken hebben achtergelaten op je kleding, dan kan het zijn dat dat de zool residu heeft verzameld. Denk hierbij aan kalkresten van het water dat eruit komt. Dit komt dan telkens terecht op je schone kleren tijdens het strijken. Om het residu te verwijderen heb je zout en een stuk papier nodig. Strooi een beetje zout op het papier en strijk eroverheen op middelhoge warmte. Zet de strijkijzer uit en wacht tot deze is afgekoeld om vervolgens de zool met een zachte doek schoon te vegen.

 

Het opfrissen van stofzuigerzakken

Naast het regelmatig reinigen van de filters zoals vermeld in de instructies van de fabrikant, kun je ook natuurlijke geuren in jouw stofzuigerzakken doen. Eén manier is door baking soda (zuiveringszout) aan te brengen op de oppervlaktes die je schoonmaakt. Denk hierbij aan je bank en matras. De baking soda blijft in de stofzuigerzakken en houdt de nare geuren vast. Een andere mogelijkheid is om een paar druppels essentiële oliën zoals dennen-, citroen-, sinaasappel-, lavendel- of tea-tree-olie in de stofzuigerzak te doen. Genoeg keuze om een geur uit te zoeken die jij het lekkerst vindt! 

 

We hopen dat je wat hebt aan deze tips en dat ze helpen om je  apparaten in de beste staat te houden!

Als je meer wilt weten over deze en andere onderwerpen met betrekking tot elektrische apparaten, kun je onze blogs bekijken en ons volgen op sociale media. Bij Fiyo hebben we een breed assortiment aan hulpmiddelen om jouw apparatuur in perfecte staat te houden. Maar ook veel reserveonderdelen voor het geval je zelf een reparatie wilt uitvoeren.