Nieuwjaar, nieuwe apparaat doelen: Onderhoudsplan voor het hele Jaar

Het nieuwe jaar is een uitstekend moment om zowel persoonlijke als huishoudelijke doelen te stellen. Een waardevol voornemen is het zorgvuldig onderhouden van je apparaten. Dit leidt tot een langere levensduur, helpt kosten en energie te besparen. Hier is een maandelijkse overzicht voor het onderhoud van je belangrijkste huishoudelijke apparaten, met specifieke aandachtspunten en vaak vervangen onderdelen.

Januari - De Grote Wintercheck:

 • Controleer alle apparaten op veiligheid en goede werking. Speciale aandacht voor verwarmingsapparaten en waterleidingen tegen vorstschade.

Februari - Was- en Vaatwasmaand:

Maart - Lente Schoonmaak:

 • Oven: Check op correcte temperatuur en gelijkmatige verwarming van elementen. Maak de bakplaat of het ovenrooster goed schoon of vervang deze als ze niet meer schoon te krijgen zijn.

April - Koelkast en Vriezer Focustijd:

Mei - Voorbereiden op Zomerwarmte:

 • Airconditioner: Controleer filters, externe unit, en koelvloeistofniveaus.
  Vervang filters of de slang naar buiten indien nodig.

Juni - Buitenapparatuur Check:

 • Grasmaaier/Tuingereedschap: Zorg dat messen scherp zijn en de motor goed werkt. Vervang messen, bougies of accu's indien nodig.

Juli & Augustus - Rustige Maanden:

 • Vakantie modus aan! Dit is een goed moment voor een algemene check-up en kleine reparaties.

September - Terug naar School/Werk:

 • Kantoorapparatuur: Zorg voor updates en viruscontroles. Bij printers, controleer op papierstoringen en printkwaliteit. Vervang indien nodig inktcartridges of printkoppen.

Oktober - Verwarmingssystemen:

 • Controleer op gelijkmatige verwarming en luister naar ongewone geluiden.
  Vervang filters of thermostaten indien nodig.

November - Feestdagenvoorbereiding:

December - Jaarafsluiting:

 • Reflecteer op het afgelopen jaar.
  Welke apparaten heb je opnieuw of zelfs een beter leven gegeven?

Door het hele jaar door aandacht te besteden aan het onderhoud van je apparaten, zorg je voor een efficiënter, veiliger en kostenbesparend huishouden. Een klein beetje onderhoud kan een lange weg gaan in het verlengen van de levensduur van je apparaten. Laat dit nieuwe jaar een jaar zijn van slimme, duurzame keuzes voor jou en je huishoudelijke apparaten!

Bij Fiyo geloven we in de kracht van onderhoud. Bezoek onze website voor onderdelen, tips en tricks om jouw apparaten in topconditie te houden!