Bespaar op wasmiddel en help het milieu met de Soapshuttle

Heb je ooit stilgestaan bij hoeveel wasmiddel je eigenlijk gebruikt bij elke was? Meer dan je denkt, en dat heeft gevolgen. Niet alleen voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Gelukkig is er nu een oplossing: de Soapshuttle. Ontwikkeld door Theo Brens van Soaprocket, dit eenvoudige maar effectieve systeem helpt je precies de juiste hoeveelheid wasmiddel te gebruiken. En weet je wat? Het kan je jaarlijks flink wat geld besparen.

Waarom precies doseren zo belangrijk is

Bij het wassen komt meer kijken dan je zou denken. Het gaat niet alleen om het gooien van wasgoed in de machine met een scheut wasmiddel. Je moet rekening houden met verschillende factoren: het gewicht van het wasgoed, waterhardheid, vervuilingsgraad, type wasmiddel, soort wasgoed en de trommelinhoud. Best complex, toch?

Uit onderzoek blijkt dat bijna 90% van de mensen te veel of te weinig wasmiddel gebruikt. Dit leidt niet alleen tot minder efficiënt wassen, maar kan ook je wasmachine beschadigen waardoor je onderdelen voor je wasmachine moet vervangen. Overdosering betekent dat je machine harder moet werken om al dat extra wasmiddel uit je kleren te krijgen. Dit kost meer energie en kan zeepresten achterlaten, wat de levensduur van je wasmachine verkort. Onderdosering? Dan wordt je was niet echt schoon, en dat wil je al helemaal niet.

Hoe de Soapshuttle jou helpt

De Soapshuttle is meer dan alleen een handig hulpmiddel. Het is een revolutie in de waswereld. Door de juiste hoeveelheid wasmiddel te gebruiken, zorg je voor een efficiëntere wasbeurt. Dit bespaart niet alleen geld, maar helpt ook het milieu te beschermen. Minder wasmiddel betekent minder chemische stoffen die in het milieu terechtkomen. En wie wil er nu geen steentje bijdragen aan een schonere wereld?

Bewezen resultaten in de praktijk

In verschillende zorginstellingen, waar dagelijks bergen wasgoed worden verwerkt, heeft de Soapshuttle al bewezen een gamechanger te zijn. Door het gebruik van dit systeem is het wasmiddelverbruik met maar liefst 50% gedaald. Dit toont aan dat een kleine verandering een groot verschil kan maken, zowel voor je budget als voor het milieu.

De voordelen op een rij

  • Kostenbesparing: Door precies te doseren, gebruik je minder wasmiddel en bespaar je geld.
  • Milieuvriendelijk: Minder wasmiddel betekent minder chemische afvoer en energieverbruik.
  • Langere levensduur van je machine: Voorkom schade door zeepresten door de juiste dosering.
  • Optimaal wasresultaat: Je wasgoed wordt perfect schoon, zonder onnodige middelen.

De Soapshuttle is dus een eenvoudige maar effectieve oplossing voor een veelvoorkomend probleem. Het helpt je niet alleen geld te besparen, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Een kleine stap voor jou, een grote sprong voor een duurzamere wereld.

Wil je ook meedoen aan deze revolutie in de waswereld? Kies dan voor de Soapshuttle.
Want goed voor je portemonnee en goed voor de planeet gaan hand in hand.