Je zoekopdracht sluit het best aan met deze pagina. Niet het geval? Ga dan terug naar de zoekresultaten.

Bora onderdelen

Kies jouw Bora apparaat

Bora Onderdelen

Ben je de trotse eigenaar van een Bora afzuigkap? Dan weet je dat koken een plezier is zonder je zorgen te maken over kookgeurtjes die in je huis blijven hangen. Maar, net zoals elk hoogwaardig apparaat, heeft ook jouw Bora afzuigkap de juiste zorg en onderhoud nodig om optimaal te blijven presteren. Het hart van deze zorg? Het koolstoffilter, ook wel bekend als het vetfilter.

Waarom is het koolstoffilter nodig voor je Bora afzuigkap?

Het koolstoffilter speelt een cruciale rol in het functioneren van je afzuigkap. Het filtert kookdampen en -geuren uit de lucht voordat deze je keuken verlaten. Zonder een goed werkend filter, zouden vet en andere deeltjes zich ophopen in de afzuigkap en de afvoerkanalen, wat leidt tot verminderde efficiëntie en potentieel zelfs brandgevaar. Daarom is het belangrijk om je koolstoffilter regelmatig te controleren en te vervangen.

Wanneer moet je het koolstoffilter van je Bora afzuigkap vervangen?

Fabrikanten adviseren over het algemeen om het koolstoffilter elke 3 tot 6 maanden te vervangen, afhankelijk van hoe vaak je kookt en wat je kookt. Regelmatig gefrituurd eten bereiden? Dan is het aan te raden om aan de onderkant van deze schaal te blijven en het filter vaker te vervangen.

Hoe vind je het juiste koolstoffilter voor jouw Bora afzuigkap?

Het vinden van het juiste filter is eenvoudig op onze website. Zoek op het modelnummer van je afzuigkap om direct bij de juiste filters uit te komen. Weet je het modelnummer niet? Geen probleem, onze klantenservice staat klaar om je te helpen bij het vinden van het juiste onderdeel.