Haal het meeste uit jouw koffiemoment

In Nederland zijn we kampioen koffiedrinken. We staan zelfs op nummer 3 van de landen waarin wereldwijd het meeste koffie wordt gedronken. Wist je dat wij Nederlanders gemiddeld drie kopjes koffie per dag nuttigen? Sterker nog, met zijn alle drinken we zo’n 6,5 miljoen liter koffie per jaar.

You've got it | Fiyo

Voor velen van ons is het eerste kopje koffie van de dag het belangrijkste deel van de ochtend. Even wakker worden. Maar niet alleen ‘s ochtends drinken we graag een kopje koffie, ook in de middag op het het werk en ‘s avonds na het eten genieten we van het warme drankje, het liefst met een koekje erbij.

ontkalk je koffiezetapparaat

START JE DAG MET EEN GOEDE KOP KOFFIE

Ontkalk je apparaat geregeld en breng zo je koffiemachine weer in topconditie.

Voor velen is de eerste kop koffie het belangrijkste deel van de ochtend. Rustig de krant doorlezen en even wakker worden.

Vooral op maandag, na een gezellig weekend, heb je waarschijnlijk wat cafeïne nodig om helemaal fris te beginnen aan een nieuwe week.

Natuurlijk wil je dat je koffie hetzelfde smaakt als elke ochtend. Maar soms is je koffie slapper dan normaal, terwijl je dat niet eens merkt!

Om de kwaliteit te garanderen is het verstandig je apparaat eens in de 3 maanden te onderhouden.

Lees in dit blog hoe je jouw koffiezetapparaat onderhoudt.

DOE EENS IETS EXTRA'S MET JE KOPJE KOFFIE

Door de mogelijkheden van je apparaat uit te breiden

Krijg je familie of vrienden op bezoek? Of heb je gewoon zin in net dat beetje extra's op de zondagmiddag? Dan is het altijd gezellig om koffie te drinken met iets lekkers erbij. Houden wij Nederlanders van.

Maar in plaats van uren in de keuken staan voor die perfecte taart, kun je ook gewoon eens iets extra’s aan je koffie toevoegen. Met een melkopschuimer maak je bijvoorbeeld een heerlijke latte of cappuccino! Wist je trouwens dat een koffie voor bijna 99% uit water bestaat (oké, een espresso iets minder)? Dat water bevat allerlei stofjes als chloor, lood en koper. Bah!

Met een waterfilter elimineer je deze stofjes binnen een handomdraai en geniet je maximaal van je koffie.

DOE IETS AAN JE SLAPPE KOFFIE

Verhelp problemen binnen een handomdraai

‘s Avonds na een lange dag werken plof je lekker op de bank. Natuurlijk wil je dan even bijkomen met een goede kop koffie.

Maar wat nu als jouw koffiezetapparaat er mee stopt? Voor velen van ons klinkt dit als een nachtmerrie. Maar in veel van de gevallen is dit met een simpel onderdeel te verhelpen.

Slappe koffie? Controleer dan de zetgroep of diffuser van je apparaat. 9 van de 10 problemen aan je koffiezetter worden veroorzaakt door deze jongens. De zetgroep is bijvoorbeeld het onderdeel waarin de koffie wordt gebrouwen. Als deze vies is of niet meer werkt, heeft dit grote invloed op de smaak van je kopje koffie.


DE LAATSTE SLOK

Wij Hollanders zijn dus niet vies van een bakkie pleur. Maar ongeacht of jij koffie drinkt om jezelf op te laden, de dag goed te starten of om die dagelijkse sleur eens te doorbreken; dat bakkie moet natuurlijk wel hetzelfde smaken als altijd. En daar helpen we je graag mee. Ben je op zoek naar het juiste waterreservoir van jouw koffiezetter, maar weet je niet het precieze modelnummer? Geen probleem! Ons team zit klaar om je te helpen. Stel je vraag aan ons op Facebook en we helpen je alles uit je koffiezetapparaat te halen. Met Fiyo heb je het!

Wat is jouw favoriete #CoffeeMoment? Deel het met ons op social media (tag ons in je koffieverhaal of foto) en wie weet win je nog een leuke Fiyo goodie! Zoek je nog inspiratie voor het delen van je koffiemoment? Lees dan de koffiemomenten van de mensen van Fiyo!

Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer