Je zoekopdracht sluit het best aan met deze pagina. Niet het geval? Ga dan terug naar de zoekresultaten.

Hotpoint onderdelen

De naam Hotpoint: dit wist je niet!

Kijk, je kent de naam Hotpoint vast wel. Maar wist jij ook waar deze naam vandaan komt? Oke, het is belangrijk om te weten dat het eerste elektrische strijkijzer uitgevonden werd in 1905 door Earl Richardson. Dit strijkijzer werd het Hotpoint iron genoemd, om een bijna te voor de hand liggende reden: de punt van dit strijkijzer was het warmste stukje, ten opzichte van de rest van de strijkijzer zool. Ja, het is echt waar: daarom heette het ding 'hotpoint' en daar komt de naam van dit wereldberoemde witgoed merk vandaan! Heb jij weer een leuk feitje om tegen vrienden en familie over te vertellen.

Opkomst van Hotpoint

Dit alles leidde in Amerika tot de oprichting van het bedrijf Hotpoint in 1911, dat al snel begon met de productie van strijkijzers en elektrische fornuisovens. De oprichter vond vervolgens ook nog een strijkijzer uit dat uitschakelde wanneer het een maximumtemperatuur bereikte (nee, dat deden de strijkijzers daarvoor nog niet), en het bedrijf beweert ook een van de eerste broodroosters (El Tosto) uitgevonden te hebben. Over de jaren heen breidde het merk wereldwijd zich razendsnel uit op allerlei huishoudelijke apparatuur gebieden en het is een van de grootste witgoed merken in de wereld. Dit komt mede doordat het onder Whirlpool en General Electric valt (die laatste heeft weer een deel verkocht aan Merloni). Hierdoor zijn topmerken als Whirlpool, Electrolux, Xpelair, GE, Creda, Indesit en natuurlijk Hotpoint-Ariston, allemaal op bepaalde manieren verwant aan Hotpoint. Wil je nog een leuk feitje? Hotpoint stond zo bekend om haar typische apparaten die allemaal in witte kleur werden uitgevoerd, dat hierdoor een bepaalde groepsnaam ontstond in de volksmond... jawel: witgoed!

Hotpoint onderdelen en accessoires

Behalve een belangrijke speler in de geschiedenis van huishoudelijke apparatuur en keukengerei blijft Hotpoint een groot merk op het gebied van witgoed, al is lang niet elk Hotpoint apparaat wit meer. Een Hotpoint is doorgaans een geprezen en gekoesterd apparaat waar men zuinig mee omspringt. Maar dan nog: elk apparaat gaat wel eens kapot - er breekt iets af, of er krast iets ergens op, of er stopt gewoon iets van binnen met werken. Dat hoeft lang niet altijd een ramp te zijn: vaak is een onderdeel van een Hotpoint apparaat gewoon te vervangen. En daarom biedt de compleetste online onderdelenwinkel van Nederland, Fiyo, een breed assortiment Hotpoint onderdelen aan die je met enkele eenvoudige klikken kunt bestellen. Je moet hiertoe vooral het soort apparaat selecteren en vervolgens het typenummer (dit vind je op een speciale apparaatsticker in bijvoorbeeld de deur of op de onderkant, of anders in het handboekje dat bij uw Hotpoint apparaat kwam). Zo zie je meteen welke producten we aanbieden voor jouw Hotpoint oven, afzuigkap, koelkast, noem maar op.

Onderdelen van Hotpoint nodig? Fiyo helpt je graag verder!

Fiyo levert al sinds 1978 onderdelen en accessoires voor reparatie, onderhoud en gebruikstoepassingen van jouw toestellen in en rond het huis. We pakken jouw onderdelen met zorg in en versturen deze waar je het maar wil ontvangen. Je kunt veilig met vrijwel alle gangbare elektronische betaalmiddelen afrekenen, zoals Paypal en iDeal. En vind je niet het onderdeel of accessoire dat je zoekt? We hebben een team van productexperts klaar zitten om jouw eventuele vragen te beantwoorden of te zoeken naar dat lastig te vinden product, dat we vaak via onze vele leveranciers nog speciaal voor je kunnen nabestellen. Stel ons gewoon een vraag en we zoeken het voor je uit!

Fiyo, de online onderdelenwinkel

Bij ons vind je het compleetste online te bestellen aanbod aan onderdelen en accessoires voor reparatie, onderhoud en gebruiksmogelijkheden van jouw elektronische apparaten in en rond het huis. Gewoon, die dingen die je zelf kunt installeren of vervangen. Als je goed voor je apparaten zorgt, kun je er veel meer uit halen.
Met goed onderhoud, reparaties of upgrades verleng je de levensduur van je apparaten, verbreed je de toepassingen, en bespaar je tijd en geld. En wie weet verras je jezelf en vind je het nog leuk ook.
Fiyo gelooft dat iedereen dit kan. Met Fiyo kom je er samen wel uit!