Je zoekopdracht sluit het best aan met deze pagina. Niet het geval? Ga dan terug naar de zoekresultaten.

Aeg Kettingzaag onderdelen en accessoires

6 artikel(en)

Categorieën

6 artikel(en)

 1. 1
  1
 2. 1
  1
 3. CSKZ0000253
  CSKZ0000253
 4. 1
  1
 5. CSKZ0000294
  CSKZ0000294
 6. CSKZ0000128
  CSKZ0000128

6 artikel(en)

kettingzaag

Waaruit bestaat een kettingzaag?

 • Motor: de motor zorgt ervoor dat de ketting ronddraait. Er zijn verschillende soorten kettingzagen ieder met zijn eigen motor. De een kiest voor een kettingzaag met benzine, de ander voor een kettingzaag accu.
 • Zaagblad: ook wel zwaard genoemd. Deze zit vast aan de motorbehuizing en heeft over de hele lengte een groef. Deze zorgt ervoor dat de ketting recht blijft lopen en dat de olie zijn werk doet; het smeren van de ketting. Het is daarom belangrijk dat de groef diep genoeg en schoon is. Anders loopt de ketting er uit!
 • Kettingzaag ketting: dit is een schakelketting met zaagtanden. Hiervan doen de zaagtanden het zware werk. Zorg er voor dat de dieptesteller goed afgesteld staat, deze bepaalt hoe diep de zaagtand door het hout gaat. Is dit te diep dan kan de zaagtand vastlopen en staat deze te hoog dan neemt de zaagtand bijna geen hout mee.

Meten = weten!

Een kettingzaag bestaat uit verschillende onderdelen en er passen verschillende onderdelen op hetzelfde apparaat. Een zaagblad en kettingzaag ketting moeten op elkaar afgestemd zijn want als de ketting te groot is zal deze niet om het blad passen en omgekeerd natuurlijk ook. Belangrijk hierbij is om de schakels te meten of tellen. Als wij het aantal schakels weten, dan kunnen we je helpen bij het vinden van een passend onderdeel!

Wat voor aandrijving?

Zoveel mensen zoveel wensen, hieronder een aantal kenmerken van de verschillende aandrijvingen op een rijtje:

 • Accu: het grootste voordeel is dat je geen lawaai maakt. Je hoeft dus geen rekening te houden met gehoorbescherming of je buren. Daarbij zijn deze kettingzagen erg licht waardoor ze makkelijk te bedienen zijn.
 • Elektrisch: is relatief goedkoop in aanschaf en gebruik en onderhoudsarm. Je hebt geen brandstof nodig, wel zit je vast aan een kabel voor de elektriciteit.
 • Benzine: dit zijn de alfamannen onder de kettingzagen: dunne bomen, dikke bomen, zagen of snoeien hij kan het allemaal. Met benzine aangedreven kettingzagen hebben veel vermogen en zijn geschikt voor zware en langdurige klussen.

Hoe je kettingzaag ook aangedreven is, olie hebben ze allemaal nodig om de ketting te smeren en af te koelen. De olie heeft een plakkende eigenschap waardoor deze goed blijven plakken en de hele geleider gesmeerd wordt. Let wel op: zorg dat bij het vullen van de kettingzaag olie de opening schoon is. Voorkom vuil in de olietank want deze kan ervoor zorgen dat de oliepomp minder goed werkt.

Bij AEG denk je misschien niet meteen aan een kettingzaag. Maar vergis je niet, AEG is meer dan koken alleen. Het bedrijf dat wij nu wereldwijd kennen als AEG is opgericht in 1883. Sindsdien is het bedrijf verschillende fusies en samenwerkingen ondergaan, onder andere met Electrolux. Hieruit is AEG ontstaan zoals wij het nu kennen. Als bedrijf streeft AEG naar innovatie en vakmanschap bij alles wat ze doen, of dit nou koken, schoonmaken of klussen is. Dit realiseren ze door altijd bezig te zijn met de toekomst, middels een vooruitziende blik spelen ze in op de vraag van de klant en ontwikkelt AEG nieuwe technologieën.

Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer