Koelkast reparatie/onderhoud tips

Heel vervelend: uw koelkast is kapot. Wat nu? Of het nu een Amerikaanse koelkast is, een inbouw koelkast, of een koel vries combinatie: de problemen zijn vaak eenvoudiger op te lossen dan u denkt. Het is niet altijd nodig een monteur te bellen! Hieronder geven wij de verschillende veelvoorkomende problemen van een koelkast. Bij elk probleem leest u wat meestal de verschillende oorzaken zijn. Zo vindt u snel uit wat er mis en hoe u het snel, eenvoudig en goedkoop zelf kunt repareren of oplossen. Bovendien geven we u enkele tips voor optimaal onderhoud van uw koelkast.

Onderdeel vervangen

Moet er iets vervangen worden? Dan kunt u bij ons de benodigde koelkast onderdelen bestellen. Vandaag voor 23:59u besteld? Dan krijgt u het waarschijnlijk morgen al thuisbezorgd!Koelkastrubber repareren / vervangen

Het afdichtingsrubber van uw koelkast houdt de warme lucht niet meer buiten. Hoe weet u of het vervangen moet worden, en als dat nodig is, hoe doet u dat? We geven u stap voor stap advies zodat u dit snel en eenvoudig zelf kunt doen.

28-07-2016 | Lees meer...Aanpassen van de contacten van de thermostaat voor Bauknecht / Whirlpool koelkasten (video)

Atea, de fabrikant van thermostaten voor koelkasten van Bauknecht en Whirlpool, is failliet, en deze thermostaten zijn dus ook niet meer verkrijgbaar. De thermostaat van Ranco is een goed alternatief, maar moet lichtjes omgebouwd worden omdat de contactjes niet aansluiten. We laten u stap voor stap zien hoe dit moet.

24-06-2016 | Lees meer...Eten bewaren (tips)

Hoe blijft je eten het beste vers? En hoe voorkom je bederf of andere ongezonde toestanden? Hier enkele voedsel bewaar adviezen.

16-03-2015 | Lees meer...Koelkast doet niets

Wat u ook probeert, uw koelkast doet het niet. Hoe kunt u de oorzaak vinden? Lees hier de mogelijke rendenen waarom uw koelkast niets doet:

10-12-2014 | Lees meer...Koelkast koelt niet

Heel lastig: de koelkast bereikt niet de gewenste koeltemperatuur. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Wellicht is de oorzaak waarom uw koelkast niet koelt, heel simpel te achterhalen.

10-12-2014 | Lees meer...Koelkast koelt onvoldoende

Uw koelkast werkt wel, maar de temperatuur is niet voldoende. De redenen voor onvoldoende koeling kunnen meestal gezocht worden in gebrekkige ontdooiing en of vervuiling.

10-12-2014 | Lees meer...Koelkast maakt lawaai

Maakt uw koelkast rare of ongewenste geluiden? Het geluid kan van 3 kanten komen: de binnenzijde, buitenzijde of onderzijde. Ontdek waar dit aan zou kunnen liggen.

10-12-2014 | Lees meer...Koelkast lekt

Alles is nat! De koelkast lekt. Dat wil natuurlijk niemand. Wist u dat een koelkast zichzelf ongeveer 3 keer per etmaal ontdooit ? Het vrijkomende water wordt opgevangen in een opvangbak.

10-12-2014 | Lees meer...Voedsel in de koelkast bevriest

Wat ook voorkomt: de koelkast werkt té goed, en uw eten bevriest. Het kan zijn dat de thermostaat te laag staat. U kunt eventueel een beperkte verhoging van de temperatuur proberen.

10-12-2014 | Lees meer...Koelkast blijft koelen / geluid maken

Dit is een bekend probleem, dat voor kan komen bij zowel een nieuwe koelkast als een ouder model. De meest waarschijnlijke oorzaak hiervoor is een defecte thermostaat. Die kan redelijk eenvoudig vervangen worden.

10-12-2014 | Lees meer...


Algemene koelkast tips

We geven je hiernaast graag wat tips waardoor je koelkast langer zal meegaan, want je wil natuurlijk jaren plezier houden van je koelkast!

10-12-2014 | Lees meer...

Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer