Koelkast reparatie/onderhoud tips

Heel vervelend: jouw koelkast is kapot. Wat nu? Of het nu een Amerikaanse koelkast is, een inbouw koelkast, of een koel vries combinatie: de problemen zijn vaak eenvoudiger op te lossen dan je denkt. Het is niet altijd nodig een monteur te bellen! Hieronder geven wij de verschillende veelvoorkomende problemen van een koelkast. Bij elk probleem lees je wat meestal de verschillende oorzaken zijn. Zo vind je snel uit wat er mis en hoe je het snel, eenvoudig en goedkoop zelf kunt repareren of oplossen. Bovendien geven we je enkele tips voor optimaal onderhoud van jouw koelkast.

Onderdeel vervangen

Moet er iets vervangen worden? Dan kun je bij ons de benodigde koelkast onderdelen bestellen. Vandaag voor 22:00u besteld? Dan krijg je het waarschijnlijk morgen al thuisbezorgd!Koelkastrubber repareren / vervangen

Het afdichtingsrubber van jouw koelkast houdt de warme lucht niet meer buiten. Hoe weet je of het vervangen moet worden, en als dat nodig is, hoe doe je dat? We geven je stap voor stap advies zodat je dit snel en eenvoudig zelf kunt doen.

28-07-2016 | Lees meer...Aanpassen van de contacten van de thermostaat voor Bauknecht / Whirlpool koelkasten (video)

Atea, de fabrikant van thermostaten voor koelkasten van Bauknecht en Whirlpool, is failliet, en deze thermostaten zijn dus ook niet meer verkrijgbaar. De thermostaat van Ranco is een goed alternatief, maar moet lichtjes omgebouwd worden omdat de contactjes niet aansluiten. We laten je stap voor stap zien hoe dit moet.

24-06-2016 | Lees meer...Eten bewaren (tips)

Hoe blijft je eten het beste vers? En hoe voorkom je bederf of andere ongezonde toestanden? Hier enkele voedsel bewaar adviezen.

16-03-2015 | Lees meer...Koelkast doet niets

Wat je ook probeert, jouw koelkast doet het niet. Hoe kun je de oorzaak vinden? Lees hier de mogelijke rendenen waarom jouw koelkast niets doet:

10-12-2014 | Lees meer...Koelkast koelt niet

Heel lastig: de koelkast bereikt niet de gewenste koeltemperatuur. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Wellicht is de oorzaak waarom jouw koelkast niet koelt, heel simpel te achterhalen.

10-12-2014 | Lees meer...Koelkast koelt onvoldoende

Jouw koelkast werkt wel, maar de temperatuur is niet voldoende. De redenen voor onvoldoende koeling kunnen meestal gezocht worden in gebrekkige ontdooiing en of vervuiling.

10-12-2014 | Lees meer...Koelkast maakt lawaai

Maakt jouw koelkast rare of ongewenste geluiden? Het geluid kan van 3 kanten komen: de binnenzijde, buitenzijde of onderzijde. Ontdek waar dit aan zou kunnen liggen.

10-12-2014 | Lees meer...Koelkast lekt

Alles is nat! De koelkast lekt. Dat wil natuurlijk niemand. Wist je dat een koelkast zichzelf ongeveer 3 keer per etmaal ontdooit ? Het vrijkomende water wordt opgevangen in een opvangbak.

10-12-2014 | Lees meer...Voedsel in de koelkast bevriest

Wat ook voorkomt: de koelkast werkt té goed, en jouw eten bevriest. Het kan zijn dat de thermostaat te laag staat. Je kunt eventueel een beperkte verhoging van de temperatuur proberen.

10-12-2014 | Lees meer...Koelkast blijft koelen / geluid maken

Dit is een bekend probleem, dat voor kan komen bij zowel een nieuwe koelkast als een ouder model. De meest waarschijnlijke oorzaak hiervoor is een defecte thermostaat. Die kan redelijk eenvoudig vervangen worden.

10-12-2014 | Lees meer...


Algemene koelkast tips

We geven je hiernaast graag wat tips waardoor je koelkast langer zal meegaan, want je wil natuurlijk jaren plezier houden van je koelkast!

10-12-2014 | Lees meer...