Het is erg vervelend als jouw koelkast onvoldoende koeling produceert. Je voedsel loopt hierdoor risico op bederf en de koelkast kan van binnen beschimmelen. Het is daarom verstandig te onderzoeken wat de oorzaak kan zijn dat de koelkast onvoldoende koelt.

koelkast koelt onvoldoende

Temperatuur van de koelkast te hoog?

Het zal je verbazen hoeveel mensen vergeten te controleren of de temperatuur van de koelkast in zo'n geval niet te laag afgesteld staat. Daarom is het altijd aan te raden even te controleren op welke temperatuur de koelkast momenteel staat ingesteld.

Temperatuur van de koelkast aanpassen

Pas de temperatuur aan naar het ideale niveau. De ideale temperatuur om je koelkast te laten koelen ligt tussen 3 en 4 °C. Wacht minimaal 12 uur, waarschijnlijk is tegen die tijd het probleem opgelost.

Nee, de temperatuur van mijn koelkast klopt

Als dit de oorzaak niet is, zal de oorzaak een technisch probleem zijn. De redenen voor onvoldoende koeling kunnen meestal gezocht worden in gebrekkige ontdooiing en / of vervuiling.

Ontdooien

Koelkasten zijn voorzien van een zelf ontdooi mechanisme. Als zich ijs afzet, dus de koelkast niet zelf ontdooit, zal het koelen verminderen.
Om eenvoudig te controleren of dit het probleem is, kijk of zich ijs heeft afgezet aan de binnenzijde van de koelkast, zet vervolgens de thermostaat op 0 en open de deur gedurende 24-48 uur. Schakel daarna wederom de thermostaat in. Als het koelen dan normaal functioneert is er sprake van een defect aan het ontdooimechanisme waarvoor een specialist ingeschakeld dient te worden door de hoeveelheid mogelijke oorzaken.

Vervuiling

Ontdoe de onderzijde en achterzijde van stof en dergelijke met een stofzuiger. Het kan zijn dat de vervuiling oorzaak is van de beperkte koeling. Na reinigen in geval van vervuiling zou de koelkast wederom goed moeten functioneren.

Haal meer uit je koelkast

Bij Fiyo vind je alles voor je koelkast. Van Bosch koelkast onderdelen
tot Siemens koelkast onderdelen;
met Fiyo heb je het. Bekijk snel hoe je jouw koelkast weer in topconditie krijgt.


Bekijk alle koelkast onderdelen & accessoires