Koelkast bevriest

voedsel in de koelkast bevriest

Koelkast bevriest mijn eten

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de koelkast te goed koelt. Dus als blijkt dat de koelkast jouw eten veel harder koelt dan de bedoeling is, of zelfs bevriest, dan is het verstandig toch even te kijken wat er aan de hand is. Dat kunnen verschillende dingen zijn.

Temperatuur van de koelkast te laag?

Het zal je verbazen hoeveel mensen vergeten te controleren of de temperatuur van de koelkast in zo'n geval niet te laag afgesteld staat. Daarom is het altijd aan te raden even te controleren op welke temperatuur jouw koelkast momenteel staat ingesteld.

Is de temperatuur inderdaad te laag?

Pas dan de temperatuur aan naar het ideale niveau. De ideale temperatuur ligt tussen 3 en 4 °C. Ingesteld? Wacht dan vervolgens minimaal 12 uur, en check of het probleem daarna verholpen is.

Raken de groenten de achterwand?

Het is ook altijd aan te raden om te controleren of groenten in je koelkast niet toevallig de achterwand van de koelkast raken. Vanwege het hoge vochtpercentage in groenten en de lage temperatuur van de achterwand, kan dit eventueel ook de oorzaak zijn.

koelkast deurrubber

De ijslaag in de koelkast of het vriesvak

Een ijslaag in je koelkast is vaak de boosdoener van het niet optimaal functioneren van je koelkast. Zorg dat;

  • je de deur van het vriesvak niet te lang of te vaak opent. Als er warme lucht van buiten de vriezer of koelkast binnenkomt, zal dit als vochtaanslag neerslaan op de koeloppervlakken van jouw koelkast. Dit vocht zal vervolgens bevriezen;

  • je controleert of de deur van het vriesvak wel goed sluit. Mogelijk zit het rubber los of is het beschadigd. In zo'n geval zal het opnieuw bevestigd moeten worden, of vervangen met een nieuwe deurrubber;

  • je een of twee keer per jaar het vriesvak ontdooit. Je kan de stekker van de koelkast eruit trekken, of een ontdooispray gebruiken.

Geplaatst op: 14-11-2018

Haal meer uit je koelkast

Bij Fiyo vind je alles voor je koelkast. Van AEG tot Zanussi, van deurrubber tot thermostaat;
met Fiyo heb je het. Bekijk snel hoe je jouw koelkast weer in topconditie krijgt.


Bekijk alle koelkast onderdelen & accessoires