Wat mag nooit in de magnetron?

Dingen die je nooit in je magnetron mag doen

Niet alles mag en kan zomaar in uw magnetron. De manier waarop een magnetron zorgt voor verwarming van vloeistoffen en voedsel is enkel geschikt voor een aantal objecten. Wat mag u niet in de magnetron doen?

Wat mag u nooit in uw magnetron doen
  • Metalen voorwerpen;

  • Aluminium folie;

  • Roestvrij stalen bestek;

  • Antiek porcelein (dit bevat vaak metaalverf);

  • Plastic of papieren (boodschappen)zakken;

  • Sponzen (geloof de desinfecterende 'life hack' hierover niet, dit is heel slecht voor uw magnetron!);

  • Druiven (kunnen exploderen);

  • Eieren (kunnen ontploffen);

  • Luchtdicht afgesloten vloeistoffen;

  • Gedroogde hete pepers (vatten vlam en er komen schadelijke gassen vrij);

  • Borden met metalen (decoratie) randen;

  • Elektronische apparaten;

  • Niets. We bedoelen dus: zet nooit de magnetron aan zonder inhoud. In essentie is dit de snelste manier om uw magnetron kapot te maken.

5 Soorten voedsel die nooit in de magnetron mogen

  1. Borstmelk: Als u, zeker op een hoge stand, borstmelk verwarmt, ontstaat er een 18 keer zo grote kans op E-coli dan wanneer u borstmelk op een andere manier verwarmt;

  2. Broccoli: Puur zonde, als u broccoli verwarmt in een magnetron gaat tot wel 97% van alle nuttige en gezonde bestanddelen van deze gezonde groente verloren;

  3. Bevroren fruit: Als u probeert bevroren fruit te ontdooien in een magnetron, wordt de glucoside en galactoside in dit fruit veranderd in kankerverwekkende stoffen;

  4. Bevroren vlees: Als vlees meer dan 6 minuten in een magnetron gekookt wordt, verliest dit de helft van zijn B-12 inhoud. Bovendien groeien en vermenigvuldigen bacteriën zich razendsnel wanneer het vlees een temperatuur heeft tussen ongeveer 5 - 60 ºC;

  5. Maaltijden in plastic folie / plastic bakjes: Bij verwarming kan plastic dat niet geschikt is voor de magnetron giftige chemische stoffen in je voedsel verspreiden. Lees ook: Is een bakje magnetron bestendig?

Let op met water!

Bijna iedereen doet dit, maar het is eigenlijk levensgevaarlijk en veroorzaakt veel haastige ritten naar het ziekenhuis, elk jaar opnieuw: water verwarmen in de magnetron. Het water is dan gloeiend heet, de koffiekop of glazen bak waar het in zit blijft normaal gezien koud. Als u vervolgens een theezakje of wat suiker toevoegt, waar een boel luchtbubbeltjes bij zitten, kan dit spontaan opborrelen en fors spatten met het kokend hete water. Dit kan ook gebeuren zodra u een koude metalen lepel in het water steekt. Het is eigenlijk doorgaans aan te raden om water te verwarmen in een waterkoker of in een pannetje of ketel op het fornuis.

Geplaatst op: 24-12-2014

Haal meer uit je magnetron

Bij Fiyo vind je alles voor je magnetron. Van Atag tot Whirlpool, van motor tot lamp;
met Fiyo heb je het. Bekijk snel hoe je jouw magnetron weer in topconditie krijgt.


Bekijk alle magnetron onderdelen & accessoires
Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer