Soorten stofzuigers

Er zijn veel verschillende types stofzuigers, en afhankelijk daarvan verschilt reparatie en onderhoud flink. Uiteraard helpen we je graag om uit te zoeken welk type stofzuiger je hebt, maar we merken dat veel van onze klanten toch graag meer informatie willen over de soorten stofzuigers die er op de markt zijn. Daarom geven we hieronder een handig overzicht van de meest voorkomende stofzuiger soorten als referentie.

Sledestofzuiger

Het bekenste soort stofzuiger voor huishoudelijk gebruik is de sledestofzuiger. Deze stofzuiger sleep je zonder teveel moeite vooruit. Hij blijft heel laag bij de grond en heeft (meestal) wieltjes om jouw vloer niet te beschadigen. Dit type stofzuiger heeft twee soorten opslag voor vuil: de klassieke stofzuigerzakken, of een permanent stofreservoir (zoals bij de welbekende zakloze Dyson stofzuiger). Maar net zo goed vind je in deze categorie de speelse Henry en Hetty stofzuigers terug. Voor de meeste huishoudelijke schoonmaak klussen is een sledestofzuiger het gangbare apparaat.

Steelstofzuiger

Deze stofzuiger types waren vooral vroeger erg populair. Je kent ze ongetwijfeld: de langwerpige stofzuigers die vooral bestaan uit een steel met daaraan een heel grote stofzuigerzak. Vroeger waren deze apparaten enorm zwaar, maar over de jaren heen zijn deze stofzuigers veel lichter gemaakt waardoor er ook nog steeds moderne modellen stofzuigers in deze stijl gemaakt worden. Bovendien gaf deze stofzuiger inspiratie aan een ander bekend stofzuigermodel: de veel kleinere en handzame kruimeldief! Deze kleine kamer-, hobby- en keukenstofzuiger (kruimelzuiger) is ideaal voor alle kleine noodklusjes waar je niet direct jouw grotere stofzuiger voor jouit de kast hoeft te pakken.

Bouwstofzuiger

De bouwstofzuiger wordt ook wel een droog- en natstofzuiger genoemd. Deze stofzuigers zijn bedoeld voor het zware werk. Omdat deze meestal een industrieel, groot stofreservoir heeft in de vorm van een grote ketel, heet dit type stofzuiger onder de kenners een ketelstofzuiger. Een heel bekende fabrikant van krachtige stofzuigers uit deze categorie is Nilfisk. Van de grote fabrieksstofzuigers tot professionele schoonmaak stofzuigers: meestal zijn ze van dit stofzuiger merk.

poes op een robotstofzuiger

Robotstofzuiger

Steeds populairder de laatste jaren is de robotstofzuiger, zoals de modellen van het merk iRobot. Deze meestal schijfvormige apparaten rijden zelfstandig door de kamers in jouw woning rond en met behulp van sensoren pikt de robotstofzuiger op of er vuil opgezogen moet worden. Ze kunnen geprogrammeerd worden naar jouw eigen voorkeuren, zijn relatief energiezuinig en kunnen meestal opgeladen worden. Een nadeel van een robotstofzuiger is dat deze momenteel nog niet heel goedkoop zijn in aanschafprijs, maar de prijzen van deze stofzuigers dalen ook gestaag. Binnenkort zijn deze handige helpers vast niet meer weg te denken in de meeste huishoudens.

Stofzuiger onderdelen

Hopelijk helpt dit overzicht van de meest voorkomende verschillende soorten stofzuigers je verder met jouw vraag. Voor al deze soorten stofzuigers bieden wij aandelen als stofzuigerzakken, stofzuiger filters en reserve onderdelen. Moet er bijvoorbeeld een stofzuigerstang of een handgreep vervangen worden, of is het wiel van jouw stofzuiger versleten? Zoek dan zeker in ons assortissement of jouw gewenste onderdeel op voorraad is, dan leveren wij je snel het gewenste onderdeel. Voor je het weet is jouw huishouden weer volledig aan kant en kun je weer jaren met jouw stofzuiger vooruit!

Geplaatst op: 16-12-2014