Trommel van de wasdroger draait niet

De wasdroger zit vol, maar er draait niks. Dat duidt op een duidelijk probleem. Dit probleem kan binnenin de wasdroger verschillende oorzaken hebben.

wadroger aandrijfriem

Aandrijfriem / v-snaar

De trommel wordt aangedreven door een riem (v-snaar), als die riem versleten is of gebroken dient deze vervangen te worden. Het is dus raadzaam ook de “poelie” (spanrol) van de motor te vervangen daar deze vaak gelijk tijdig versleten is.

Bekijk alle wasdroger v-snaren

Motor

Als de motor na het starten van de wasdroger slechts bromt, kan de motor doorgebrand zijn. De motor kan op de volgende wijze getest worden.

  • Verwijder de aandrijfriem;

  • Controleer het ventilatiehuis op belemmeringen; en

  • Draai handmatig de motor.

Als de motor moeilijk of niet rond te draaien is en het ventilatorhuis is vrij, dan is het waarschijnlijk dat de motor vervangen dient te worden. Als de motor vrij rond te draaien is, laat de machine zonder riem draaien, functioneert dit goed dan is er mogelijk een probleem met de trommel of de “poelie”. Mocht de trommel handmatig zwaar of niet draaien, controleer dan de rollers en / of de “poelie” op problemen.

wasdroger deurschakelaar

Deurschakelaar

Als de deurschakelaar kapot is zal de machine uit veiligheidsoverwegingen niet functioneren. De schakelaar dient vervangen te worden, deze bevindt zich in de wasdroger bij het frame van de deur, het kan zijn dat om dit onderdeel te bereiken of de bovenkant, of de voorzijde van de machine verwijderd dient te worden.

Bekijk alle wasdroger schakelaars

Geplaatst op: 10-12-2014

Haal meer uit je wasdroger

Bij Fiyo vind je alles voor je wasdroger. Van AEG tot Zanussi, van afvoerslang tot thermostaat;
met Fiyo heb je het. Bekijk snel hoe je jouw wasdroger weer in topconditie krijgt.


Bekijk alle wasdroger onderdelen & accessoires