Wasdroger doet niets

Lastig! Al uw was zit netjes in de wasdroger, maar hij doet niets. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wat kunt u zoal controleren om te achterhalen wat de oorzaak is?

Stroomtoevoer

Controleer of de stekker in het stopcontact zit, controleer de zekering in de meterkast. Ook de wasdroger kan beschikken over 1 of 2 zekeringen, controleer deze.

Verwarmingselement

Het verwarmingselement van de wasdroger kan doorbranden zonder dat de zekering beschadigt. Het element is een spiraal van speciale draad. Met een Ohm meter is dit element door te meten. Geen stroom betekent vervanging van het element, reparatie is niet mogelijk.

Deurschakelaar

Als de deurschakelaar kapot is zal de machine uit veiligheidsoverwegingen niet functioneren. De schakelaar dient vervangen te worden, deze bevindt zich in de wasdroger bij het frame van de deur, het kan zijn dat om dit onderdeel te bereiken of de bovenkant, of de voorzijde van de machine verwijderd dient te worden.

Thermische zekering

Veel wasdrogers zijn voorzien van een thermische zekering. De zekering bevindt zich meestal aan de achterzijde achter een paneel, in een wit plastic omhulsel. Controleer voor vervanging het verwarmingssysteem.

Bedrading

Zowel de bedrading van de stroomtoevoer als van de stroominlaat van de wasdroger kan doorgebrand zijn, vervanging is noodzakelijk.

Zodra u de oorzaak heeft gevonden en het probleem blijkt veroorzaakt te worden door een defect onderdeel, dan kunt u hier direct uw benodigde wasdroger onderdelen bestellen.

Geplaatst op: 10-12-2014

Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer